Thursday, December 15, 2011

mencari sesuatu ...tapi....semuanya sia - sia..


Salam

tengah jeles sebenarnya sekarang ni...tadi baru pas anta member g airport..mereka mahu berjimba-jimba di medan , indonesia..seronoknya..jap ag mesti ...cak cak..

pastu tunjuk2 kat saya.... *jeles tau*..sedey..=.="..hee..tunggu la da keje nanty, paris pun aku nak pegi!!*azam*

pagi tadi, bangun lambat, tido lepas subuh, kol 8 baru bangun..then, kene hantar mereka pada jam 9 pagi..janji nak jumpa kol 8.10..=.="..

bekejar-kejar..mandi n everythin..kelam - kabut sana sini, tetiba nak kuar, cari kunci bilik..
omg!mana pulak aku letak...cari sane sini..meja, katil, almari..semua aku bongkar..
macam da nak nangis..rasa tadi nampak kat atas katil..

tak puas hati..cari lagi atas katil, dok bongkar sana sini..last-last penat..rasa dok kejap..
dalam proses nak duduk tu, tersentuh poket sendiri..

guess what??!yeeee...kunci bilik yang aku dok mencacai cari dia, dia boley sedap2 je berehat kat dalam poket seluar..

rasa macam........usaha yang sia-sia..bila masa ntah aku amek kunci tu letak kat poket aku..sriyes lupeee...!!

p/s: kalau da lambat tu, jangan kelam kabut sangat meh...:))

um, tak tahu nk react camna ni..?


Salam

hum..minggu ni, aku nak pegi perlis..yeeaah..gaye macam tak pernah pergi..=.=''!!!

tapi , yang sangat mengusarkan hati aku ni ialah..

aku tak tahu la nak buat lagu mana...sebab , aku kena pergi kenduri kawen sepupu tunang aku..dann!!
kena tidur sane semalam..

aku nak pakai baju apa?seluar apa?nak react macam mana?nak kai ju kurung ja ka?diam2 je ke?atau bising2 ..nak jadik diri sendiri ke?atau kene jadi baik..ok, kantoi aku ni jahat..=.="

arggghh...tension...


* takut diorang tak suka aku...

p/s: berdebar macam hari pertama dia bawak aku jumpa family dia..


Tuesday, December 13, 2011

idea


salam

perasan tak idea tu datang secara tiba-tiba ja..tak da hint langsung..tak da pun idea tu datang cakap, hi , nama saya idea..cepat-cepat tulis, takut awak lupa..=.="!!
oh, op coz la bagus kalau idea tu datang tanpa perlu memerah otak bagai tengah memikirkan masalah negara yang semakin meruncing..

tapi, ada masa-masanya, idea ni, oh man..wrong time la brader..how come!!why...napa datang sekarang..sebab pastu, memang tak ingat la ..

1) masa nak tido..

oOoO..ni selalu sangat aku alami..time ni la idea nak jawap soalan la, idea nak tulis blog la, datang berduyun-duyun..siap boley buat perbarisan lagi..gamaknya , hiperbola la sangat..seriyes..biasa masa camni la idea nak update tu datang..pastuh, aku dok pikir nak update-tido-nak update-tido-nak update - tido..last-last tertido..pahtu setengah jam pahtu , alarm dah bunyik , kena bangun..aku da macam, kalau aku update tadi, da lama aku tido..benci kau idea..!

2) masa berjalan kaki nak ke kelas..

masa ni tak boley disangkal dah..memang mencurah-curah..sambey jalan, sambey tu la aku becakap sengsorang..orang tepi jalan pun dok usha, wth budak ni cakap sorang-sorang..muka berkerut, macam pikir masalah dunia..padahal, aku tengah cuba susun ayat tok blog ni..bdw idea yang datang masa ni memang tak pernah ingat..

3) masa temujanji dengan Mr Tan

yelah, masa ni macam sorang-sorang..layan perasan buat bisnes wajib..so, macam tak ada benda nak pikir..so, idea tu macam "ting", datang serta merta..lepas abes bisnes ,masuk bilik, pahtu, eh!apa ek aku nak tulih kat blog tadi..boley?


tapi , kadang-kadang idea yang sangat spontan sebenarnya penting juga..lagi-lagi kalau time jawab exam yang memerlukan critical thinking..

tapi  juga, biasanya, time exam ni la , idea tu macam malu je datang padahal tak de bayaran pun..=.='!!

p/s: taim nak tido tadi belambak idea , last2 ni je yang aku tulih..aish..*mengeluh*

Monday, December 12, 2011

haish!!budak zaman sekarang..


salam

well, tadi aku fbwalking..hee..aku dok usha-usha, tetiba ada 1 bende yang da bjaya mencuri perhatian aku..
Biasalah malaysian, suke share-share benda macam ni..apa orang kata? sharing is caring..oke,so, aku ni caring la kan..

tada!!cuba lihat gambar di bawah..


gila ah kan..kan kan..!!i was just like, omg!wth..apekah ini?? sambey geleng -geleng kepala..

aku memang da sangat tua ke untuk memahami bahasa budak-budak sekarang..atau pengetahuan aku kurang luas..tak ape , tak ape ..aku cuba fikir positif..mungkin silap aku..

dem it!tak boleh..hati aku still nak kutuk bebudak ni..=.="!!

tak yah aku tunjuk orang lain..adik aku, ni blog adek aku ..sendiri! tapi aku still paham jugak lah..

tapi yang kat atas ni..istighfar la banyak-banyak..

buatnye jadi wartawan, menteri ke..abeh la..terbelit-terjelir-tergigit- kita nak myebut n nak faham ..

p/s: bersyukur lahir awal sikit..=.="

Saturday, December 10, 2011

korea part 6



sekarang, kalau nak g korea , macam senang aje kan..sebab air asia selalu wat promotion ke sane.duit flight da murah, kat sane backpackers jee..nk jalan2 nek subway...jimat..!janji g negara orang , seronok..

mood korea sudah mari!:))..

dulu, zaman2 tok kadok , ekceli tujuan asal aku kereyet blog ni sebab mahu story mory pasal korea..since aku sangat begitu teruja dapat ke sane..=.="..tapi entah macam mana, aku terpesong dari jalan yang lurus, dok sebok cite2 hal hal tak berpaedah..hehe..

korea part 1korea part 2,korea part 3,korea part 4,korea part 5 ....kalau nak baca la..aku tak paksa..hee

so, aku nak continue pada 16 mei 2010..da bertahun kan...:((

pada hari yang ke 5 ni, kami hanya mahu menuju ke satu tempat saja..iaitu....
NAMI ISLAND!!

sapa yang pernah dengar pasal nami island ni..ko?tak pernah..well , nampaknye, ko bukan peminat drama korea  yang tegar..isk , isk..sambey geleng-geleng kepala..

ekceli, nami island ni adalah salah satu tempat dalam cite " WINTER SONATA"..eh!tak eksited pun..okee, aku je la yang over skarang nih..mency tau..jeles la tuu..

so, we oll jelajah satu pulau nami ni..tapi!b4 tu, ko kene berlari -lari anak untuk ke tempat ni, sebab wajib menggunakan train atau bahasa saintifik kereta api..pastu pulak, kene naik feri pulak tuk ke pulau nami ni..laa,kan da cakap pulau ..tak2, tak ade jambatan untuk ke sana..aku tak tahu pun jalan lain, jangan tanya aku boleh tak..

oke terasa macam gila je cakap sorang-sorang..=.="..

anyways, sampai je tempat ni, korang akan ternganga, terpesona, terkagum, sambey bersyukur dengan keindahan alam sekitar yang diciptakan ..omg!memang sangaat canteek..
pulau nami ni sesuai untuk pasangan suami isteri yang mahu feeling2...

pahtu, belambak pokok2 besau yang ade di sini..masa aku pegi ni musim bunga..so , memang feeling abes la..sangat cantek..

pulau nami ni , berkonsepkan kelestarian , sebab...banyak menghasilkan barang2 dari barangan kitar semula..dinding bangunan pun berhias dari brg kitar semula..

aku tak paham asal aku da macam pemberita yang menyayangi alam sekitar ni..tapi,sesape yang g korea, singgah la sini..tak rugi..~~:))

so, lepas penat jengjalan, mek2 gambar, posing sakan..makan la..oh!lupa nak cakap..kat sini, tak ade surau..ye la..majoriti kat sini, bukan beragama islam..ye dak..dat y, kami sembahyang si bawah-bwah pokok yang redup..sambey diperhati pnduduk tmpatan..:))..

berbalik kepada makan..mane boley tak cite!kitorang makan kat restoren korea yang halal..macam biasa, No daging + ayam..haram jadah oke..so, seafood+kuih beras+mee+blablabla..masak atas api..nyummy..!~


p/s: esok lusa aku letak gambar..




Friday, December 9, 2011

omg!susah gila nak kurus..!


sekarang ni macam musim pengurusan badan..oh, maksud aku, semua orang dok cakap mahu kurus..sana sini, cakap nak kurus..

aku pun nak!:)..

semalam jumpa kak rai..salah seorang member dalam mpd..mpd tu (majlis penghuni desasiswa), satu istilah untuk organisasi kolej kediaman..

tau tak, sekarang, kak rai sangat kurus..cara aku cakap ni macam korang kenal ke kak rai tuh sape kan..oh, aku tengah taip rupanya, bila ntah aku bercakap..=.="

bdw, memandangkan dia sangat kurus, dan aku yang semakin hari semakin berisi dan maken bulat macam bola..=.="..aku kononnye, tanya la tips - tips berguna..well, kalau aku kurus korang jugak yang senang kan..senang nk puji aku..eh!hahaha

then, tips nya ialah, 
1)jangan makan nasi
2)makan lauk jee, especheli ikan goreng dan sayur, 
3)buah buah pun tak mo..:((,
4)minum air yang sangat banyak...

oke, tak nak diet dah..fullstop..

anyways, sapa sapa yang mahu menguruskan badan, maybe u oll boley baca tips diet....kat situ, ada la macam-macam tips berguna..

Wednesday, December 7, 2011

awak, nak mintak tolong bolehh...^^

salam

hai semua ...hai peeps..hai silent reader, hai hai bai bai..
hikhik..sukee..

start bulan 12 sampai bulan enam hari tu, aku sibuk praktikal, berubah menjadi wanita bekerjaya .auditor ...abis bulan masa praktikal aku, bulan 7 dan bulan 8, turun pangkat, aku pegi keje part time sebagai cashier..so, memang aku tak ada masa nak hapted blog ni..maap, terbengkalai pulak..

da balik universiti, aku boleh lupa aku ada blog..lagi teruk..!aduyai..tua benor ke aku ni, jumpa secara tak sengaja..haha..

dan, entah macam mana, aku tetiba jee nak start balik buat blog..lagi-lagi da nak start final ni kan..sajee je mood aku datang taim cam ni..jaat woo..

oh, aku da bagitahu, aku da ada jadual stadi, sempena exam ni..haha..sila gelakkan, wa pun tak sangka , wa ada..rumet aku pun gelakkan..naik semangat aku..
anyways, doakan aku ye, berjaya kali ini..mana la tau..tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia , sapa yang tahu..tengok-tengok, berkat amek sabjek bm sem ni, aku siap berperibahasa lagi..ko ado?

eh?aku nak buat cita pasal ape hah?lupa ..!!~~:((

oke, da ingat..perasan tak aku sebenarnnya ada shout mix..mesti korang tak perasan kan, sebab aku sembunyi kan kat belah tepi tu..arr..da perasan?ape lagi, komen la, tinggalkan link blog ke kalau ada, boleh jugak aku baca-baca, gelak-gelak..hehe..

oke, tak perasan lagi?korang memang sengaja kan, cari alasan tak mo tulih-tulih kat situ..jap2..




haaaaa..tak nampak lagi, tak tahu la nak cakap camne..tengok, sorang je hah yang nak tulih2..sedey den..
so, nak mintak tolong...(T_T)..merayyuu ni..haha..
oke, tu sajee..babai...

p/s: thankz for reading..

Tuesday, December 6, 2011

masa itu kadang -kdang kejam..


kadang-kadang masa berlalu begitu pantas..lajuuuu , selaju helikopter, sepantas kilat..tapi yang paling tak best, masa itu tak ley datang boley..boley?op koz tak la kan..

even semua manusia tahu benda ni, basic kot..ada sesape tak tahu..meh , aku cakap LOL la ko ni..
oh, LOL tu , pada sesetengah orang, ia bermaksud lots of love..macam gud gud jee..sweet..!
tapi bagi aku , LOL itu adalah singkatan bagi bahLOL..oke, sudah cukup merepek di sini..

sambung balik..even semua manusia tahu benda ni, still tak nak berubah kan..:).. still nak tangguh2 kan keje, tengok tv, hapted blog..heee..

perasan tak, bila kita berlaku peralihan usaha yang sangat ketara, maksud aku, bila ko da 13 tahun, ko da masuk sekolah menengah, da tak bolah macam budak-budak..perangai kita mesti berubah kan..dah tu, konpom kawan pun akan berubah..
kadang-kadang aku kesal..setiap peralihan usia yang aku lalui, sekolah rendah--> sekolah menengah --> matrikulasi --> universiti ---> latihan praktikal , setiap kali itu la , aku akan mendapat kawan baru..konpom la kan..korang pun sama kan..

nooOO!!bukan aku kesalkan sebab dapat kawan baru, tapi,, aku kesal dengan sikap aku, yang kerap melupakan kawan2 lama, sedangkan mereka pun lupakan aku..hehe adalah kawan yang sangat rapat ketika itu..

bukan kerap la..kadang-kadang , aku alpa..alpa dengan cara hidup sekarang, alpa dengan kebiasaan yang harus aku tempuhi setiap hari..
tapi guys!i love u oll so much..

aku tak pernah lupa korang..seriyes..ada manusia yang meluahkan pendapat, " manusia ni, bila ada masalah, baru cari kawan lama.."

tak lah ! kalau saya tetiba cari awak, bukan sebab saya ada udang di sebalik mee..tak..walaupun memang kadan-kadang ada sesuatu yang menjadi penyebab saya mencari awak, tapi, mesti awak tak perasan, semua tu adalah jalan takdir yang memastikan saya akan mencari awak ..~argghh....apa gua merepek kerepek ni!!

yang penting, guys!!jangan lupa, setiap yang berlaku ada hikmahnya..

buat sahabat-sahabat saya yang berada di luar sana~~thankz korang..semoga bahagia..Allah saja yang boley membalas jasa baik anda-anda semua..

sob2..saya rindu setiap kenangan kita bersama..tapi, ikatan kita tak cukup kuat, tuk kita bersama selamanya..all the best!!..


bff sek rendah: fatin, ainol asma, k-rol,nrl asyraf,pejal..rindu korang, rindu sik ngan kamek?
bff sek menengah: deejay , luv awak..lame xjumpee!!nisa, dulu kita rapat kan..
bff matrik : sha, mimi dak kiut , along, moksu, iqa, lily ,nisa..tehee..ingat tak group btb..:)..iqa da nk kawen bulan 1..:))

bff u --> ikmar : abg fit, k.cenik, zai, fiza, mizi, salleh, arin, abg syuk,abg aman
         --> girls: aja, ayu, moon, as
         -->mpds: k.ez,mamal,nina, tiqon, ila, k.zu, k.did, liza, mas
         -->dak schl: yani, aisyah,aishah.kk, ateh,fatin,fasya,nini

       

 p/s: aku tetap nak salahkan masa, sebab masa, manusia berubah..:(
         dan sebenarnya, aku rindu ...=.="!
         


Monday, December 5, 2011

Pada yang tak tahu lagi, saya da bertunang,,tahniah kepada saya..:D


draft : 11 august 2011..

saya, dengan rasminya mengumumkan....jeng..jeng..jeng...saya dah BERTUNANG....!!!...

heee..:)...nampak!belom pape da excited...sampai lupe nak bagi salam..-.-"...assalamualaikum eberyone...::)...
saya da tunang..eh!da bagitau ea tadi?hahaha...sori-sori, eksited nih..alaa..!!=.="!!
mesti kau yang tak bertunang lagi tu jeles kan..em!tak ade rasa pape?oke, aku yang over..
oke2..

pada 24 julai 2011...:)..ramai gile orang yang terkezut...yee..sangat ramai..tengok, kau pun terkejut kan..!!em, tak yah korang, aku pun,,bila pikir dengan waras, dalam 3,4 kali jugak la terkezut, tertanya pada diri sendiri, betol ke.??aku da tunang nih!!..

ekceli, perjalanan perkenalan kitorang tak lama..siriyes...bout 7 month..eh!lame ea?tak ada la...bagi aku terlalu singkat..tapi da cukup buat aku sedar, hidup aku hanya untuk dia..oke!muntah sebaldi..siriyes jiwang...=.="

update:

dem!rupanya aku tak post ye , pasal aku tunang..rasa macam dah..hee..:)..

sambung2...

rasa macam lama je kan , 7 bulan tuh..tak lame?fine!!lama atau kejap, tapi ini la dia..(apa yang aku merepek ni..=.=")..

kami kenal akhir bulan 12, bertegur sapa bulan 1..kawan2 , bulan 3 , suka sama suka..eh!dia suka aku dulu,,usha punya usha bulan 3 , baru on..tak lama pun..=.="..bulan 5 decide nak tunang..kan ke kejap je tu..

ekceli, bagi aku, lama atau kejap proses sesuatu perhubungan tu, bukan 1 jaminan tuk kebahagian hubungan tu..betul tak?5 atau 10 tahun bercinta tak semestinya , akan bahagia, berkahwin dan sebagainya..

see...~~!!jodoh ptemuan di tangan tuhan..tak mintak lebih, just mintak u oll, doakan kebahagiaan kami...tenkiu honey!!bye..:)...


oh, gambar..nah..!!~~







malas la nk upload byk2, tenet lembab gilaaa..!!t la , aku masukkan gambar len, kalau rajin..:)


p/s: tunang memang seronok, tapi nak jaga hubungan tuu,,susah, penuh ranjau duri...~~!!:))





Saturday, December 3, 2011

"JOIN EYKAMEOW 1ST GIVEAWAY!"



hye girls n guys..

entri kali ni pendek je..sebab aku tengah tak ade mood, sebab ada orang tegur aku maken bulat..=,="..bukan! sebab aku dinasihatkan oleh cik eykameow tuk wat entry yang pendek jee..:D..oke , aku merepek..=.="..

ini merupakan arahan beliau..

3- Buat satu entry pendek bertajuk "JOIN EYKAMEOW 1ST GIVEWAY!" and komen sikit kenapa suka atau tak suka baca blog Gadis Ini Kekwat. Patah perkataan? Sukahati awak lah. No limit. Yang penting, jawapan suka atau tak suka tu. (kalau takde perasaan means tak penah baca lagi lettew. Mesti tersesat dan  lalu Takpe, pun boleh join. Asalkan follow syarat tu dari mula :) Heeee 

ekceli, aku nak join satu apa ek, pertandingan ea?percubaan nasib?atau pape la..yang penting aku kena wat satu entry khas yang menunjukkan betapa fanatiknya , betapa like nye aku pada blog "gadis ini kekwat? "..

cik "eykameow"..awak start bace dari sini..

saya amat-amat mencintai blog kamu kerana..." saya suka kamu"..pang jee..macam les pulak..
memain jee..:)..

saya terjebak membaca blog eykameow setelah tak sengaja terbuka link blog dia daripada blog orang lain..hee..dan saat itu, terus la membaca dan membaca sume entry , sebab sweet sangat..!!sampaikan tak tidor malam tau !!n tak hapted blog..boley pulak saya salahkan eyka ek..

cara penulisan cik eyka sangat mendekati pembaca..eh!maksudnya, macam sambey menaip tu, sambey bercakap..eh!paham tak ...paham kan..mean, bila aja baca blog eykameow, rasa macam eyka tengah bercakap betul2 depan aja..boley gitu?hee..

pastu, eyka sukee sangat cerita pasal cik buibui..comeell...^^..memberi inspirasi tuk saya n en tunang jugak..like banyak - banyak ..

n bonus!eyka sangat comell..so, suke tengok..dari free hair sampay la bertudung..alhamdullillah..n cik eyka sangat sweet bertudung..^^

so, gadis ini kekwat?sebenarnya tak pun..^^..
babai..








~ misteri jalan lamaaa...misteri gilee...haha~


Lusa semalam member aku ajak tngok wayang semalam..erk, maksudnye pada hari khamis, member aku ajak tengok wayang hari jumaat...mula-mula mereka-mereka telah mendecide untuk tengok cerita "twilight"...aku memang la tak layan..therefore, me + my rumet tuka plan .. 3 of us tengok cerita twilight, aku + mas tengok Misterii jalan lamaa...ombak rindu?ommmmm...tak moh!

niat aku ikhlas , nak tolong aflin, sebab cite ni dia yang buat..aduh.. aku malas nak puji diri sendiri, betapa perihatin nya aku menolong bangsa melayu untuk terus maju..hee..(o_O)

bdw, at the end, kawan2 mas , 3 orang pun nk join sekali..maka , sesungguhnya kami 5 orang masuk la wayang cerita ituu..

aku dan mas , dok bahagian hujung, 2 seat sahaja..

memandangkan mas ni agak penakut, oh, dia penakut tegar, aku menjadi heroin la untuk cerita wat so ever, lau tetiba hantu muncul..


cerita ni pelakon da best da, aflin shauki, que haidar, hans haizac ( tak tahu eja ), liyana jasmay, etc..tapi ...cerita ni..(o_O)!!


walaupun berjaya mebuatkan aku tak tido, tapi cerita ini telah membuatkan reputasi keperempuan keayuan hilang begitu sahaja..sebab aku memang gelak gila la..guling-guling wa cakap lu..

noo!!bukan cerita ni kelakar beb..genre dia adventure + action + misteriii.... tapi jalan cerita dan wat so ever sume kelakar...

u oll patut tengok scene que haidar pakai baju pahlawan..erk,..tak tahu la..tapi sumpah , kelakar..

oh, cerita ni mngenai orang bunian..pirate of carribean, kapal merong mahawangsa pun ada..dan kasih sayang adik beradik..:)...

P/s: tengook la kalau berani..berani habiskan duit..^^


Thursday, December 1, 2011

Abg C…awak jeles ye ngn hubungan cinta kami…



Kring kring..oh silap..tu bunyi tepon yang tak best..* lagu price tag  berkumandang*..tgok 2 en tunang telepon..

So, borak2 , bersuka ria , gelak ketawa..tiba-tiba..

“ mu jadik dok gi mesjid ni..”

Pehal pulak tibe2 en tunang tanya nak g masjid ke tidak..dialek Kelantan pulak tuh..

Sapa ni? Aku tnya…

Eh?sapa ni?silap number ke??

Aku letak!!dem!! cross line lagi..

Celcom selalu menjelesi hubungan kami..tiap kali en tunang aku telepon, mesti cross line..tak pernah tak..bayangkann…kejap2 tunang aku jadik orang Kelantan, hari tu cakap omputih, hari sebelumnya cakap perak pulak...kadang-kadang jadi perempuan pulak..=.=”..

Tapi most of the time, cakap Kelantan..oh ..maksud aku lelaki ye..so, conclusion aku bleh buat, sangat banyak budak lelaki Kelantan di sini yang guna celcom..

Celcom..hentikan la..

Saya malas la nak dengar en tunang saya bebel asyik suruh g report kat celcom..tau tak, dia bab membebel sangat perdana..

p/s:  masa tepon mak + ayah tak de pulak cross line ke hape ke..jaat tau celcom ni..dengki kat en tunang. 
       oh..Abg C tu, Celcom..

cite pagi tadi

pagi tadi sangat malas nak bangun..kol 7 bunyik, aku snooze kan..kol 7.15 bunyi lagi, aku tekan suka hati aku..7.30 bunyi lagi sekali..aku off..senang..tiba- tiba, kuar bunyi lagi..dem! aku off hp lagi satu..

aku bangun..amik tuala, pakaian di dalam yang perlu di pakai..keluar bilik, menuju ke bilik air..eh!macam lupa sesuatu..aku abaikan..seketika dalam bilik air..OMG!!aku boley lupa nak bawa barang2 mandi..siriyes!aku mamai..hahaha

pas abis mandi, capai baju suka hati..g kelas xpayah cantik sangat..selama ini cantik sangat ke?=.="..
sarung selipar,..kedek - kedek jalan kaki..tiba- tiba, rasa macam lain macam..rupanya selipar aku tercabut...

waah!sangat malu..aku selalu menghadapi perkara yang sangat memalukan..=.="

how meh!aku da lambat ...=.="..seb baik tumpang ira..naik kereta..sepanjang jalan, aku pikir, acam mana nak balik weyh...

pikir punye pikir, da sampai kelas, jalan macam kaki kengkang..tak kesah , janji pergi kelas..oke, aku memang tak dapat nafikan aku pelajar yang baik..

dah tu, aku amek selotep, selotep selipar aku ala kadar, jalan macam orang sakit kaki, muka mintak simpati..full stop..

at the end, aku kat bilik sekarang ni..n selipar itu, bersua dengan tong sampah..

p/s: omg!gaya aku tulis da macam orang nerd..sorry, aku amek LKM400 (kursus Bahasa Melayu) sem ni..terpengaruh dengan subjek ni..

Wednesday, November 30, 2011

* drama cuti masa deepavali hari tu..*

hari tu , aku balik johor...bukan taim raya haji..tapi masa deepavali..cuti seminggu ..mula-mula aku tak nak balik..ye la..pastu, next week nye balik lagi tok raja haji..tapi, memandangkan my sayang nak bayarkan tiket, aku tanpa rasa bersalah, terus buat keputusan tok balik..

memandangkan raya haji nanti, aku tak sempat nak jumpa my syg, sebab dia balik n9..so, cuti ni aku decide nak habiskan masa dengan dia..:)..

tau tak?mesti ko tak tahu..ni aku bagitahu, malam aku nak balik tu ,tiket bas  24 oktober , isnin  10.00 malam..tiba-tiba aku ada exam..mid term exam..killer paper..kol 7.45 sampay 10.15  malam..(o_O)..
aku tak tahu macam mana nak pujuk otak aku berfikir apa yang patut aku lakukan..bLuuuurrr...


aku dapatkan nasihat rakan2.."bengap la lu der..g la tukar tiket..."..tak, diorang just cakap , " cuba awak pegi tuka tiket..mane tau boley..^^ ...

yes! tak berjaya,, tuka awal boley, tuka lambat no way...:((..benci..sO, apa yang aku buat?
aku kuar awal..full stop..

tapi berjayakah aku kejar bas tuh?sapa yang standby tok amek aku?

nanti ar cita..baaiiii....

update:

hee, on dat day, plan baik punyee..aku da siap2 soh member aku stanby..ade yg tolong bawak kn brg2, tolong teponkan bas, ...dan sebagainyaa...aku?siapkan mental dan fizikal tuk jawab exam...^^..plannye aku kuar kol 9.45..dan terus gerak..


tapi, manusia hanya mampu merancang..

kol 8.10 baru masuk dewan der..start kol 8.15..
waaa..aku wat cepat2..kol 9.55 baru aku kuar..tu pun macam nak nangis, xsiap ..:((

kuar2 je, aku terus berlari ke kereta..sampai-sampai je, bas  da de..aku naik , terus gerak..
fuhhh...nasib..selamat..:)..

thnkz papa kawan2 yg mnjaya misi ari tu..mas+liza+k.awi+fisah..

p/s: aku balik dengan gembira dan berfoya2 ngan en tunang..:)


Tuesday, November 29, 2011

kisah rama -rama


semalam ada, hari ini ada lagi..takut dan seram..oh! aku tengah bercakap pasal rama - rama hitam..

oh..lupa!salam..:)..

semalam aku sangat rajin..maka aku basuh baju dengan bersungguh-sungguh..tapi, niat aku nak sidai baju terbantut sebab aku diserang dikejar oleh makhluk hitam iaitu rama-rama..

takut kot!!aku lari menjerit masuk bilik..*malu..
da macam jumpe serigala..

pastu, part yang best, rumet aku, mas pun same sepesen macam aku..lari menjerit nak masuk bilik..
warargghh..dikejar rama- rama hitam..

you knoe, menurut cakap orang tua - tua dahulu kala, once rama- rama itam datang, maknenya ada orang jauh nak datang..

ekceli aku tak tanya pun pada orang tua- tua , aku tanya En google..

oke..:)..
ekceli : mak + ayah aku nak datang penang..

ekceli mood aku nga gembira ..babai..

p/s: saja nak sedapkan ati..malam ni exam lagi..goodluck tok saya

Tuesday, November 8, 2011

post terbaru ..haha

hye kawan2..kamu apa khabar?saya sakit..selalu penin pale..sian kan..sob2..
babai..nak hapted ni jee..boley?dush2x






hai semua..my gorgeous and hot frenn. saya sangat rindukan kamuu semuaa..!!seriyes..*umpH!angguk dengan penuh semangat..


ekceli, skrg ni aku nga bercuti..=.="..kat rumah je la..yee..tak de la nak g mane-mane..austria ke , ape ke..bdw, austria cantik kan..^^..


last 2 week aku da balik da sebenarnyee..hehe..my tunang nak byar duit bas..aku pun, ape lagi...sesungguhnya rezeki jangan di tolak..


=.="..Ni la akibatnya kalau da lame xhapted!aku XDE iDEA...konon nak wat cabaran 30 hari la..ape la..hampeh..


so, nak cita pasal ape yee..um..ape ?tolong la idea..kamon..datang ..pless..siyes macam orang gila merayu kat idea..=.="..


oh2..nak cita pasal tunang aku bole?xbole?xmoo?betul ni..ape..takut ade yang jeles?um,,possible gak tu..hahah..pelisss..aku nak citee jugak!!tak kiraa..tapi bukan sekarang ar...*malu!!..um, klu ade yang request  aku tanpa segan silu terus crita..tak malu gila..


aku dah tahun akhir..sangat myesal tak blajar betul2..eh silap!sangat menyesal tak belajar LANGSUNG..
CGPA pun da merosot..tengok kawan2 aku yang da grad..da keje..HOI,,JELES NGN KAUORANG...!!
da de kereta..beshhhnyee..gaji cecah rm3000++..


tak sabar nak grad...cepat!nak keje..nak kawen cepat..hahah..* kegatalan semakin terserlahh...


p/s: ade org tu kate tunang aku xhensem, jeles la tuh..*gerammm*





Friday, August 26, 2011

Happy birthday...:)...

 Happy birthday hajar....
happy birthday to me...:)



                                                    

 nothing much to say..love him ..:)

Tuesday, August 23, 2011

Day 04- A habit that you wish you didn’t have

salam readers...:)...

oke!aku kena hapted dgn lajunyee...sebb ade manusia kate aku xberdisiplin..*tercabar..
laptot xhade..=.="..ini bukan cobaan, ini betul2 alasan munasabah..:D..

Day 04- A habit that you wish you didn’t have....

alaaa...rahsia ar..mane boley bagitau...
the end..





boley aku updated gitu?oke, mencarut sudaa..bayeekk..

aku xtau la habit yg aku ade..hahah..um..ekceli aku sangat suka bangun malam dan makan,melantak,mencekik,memuntahkedarah..sume meme yang sewaktu dengan makan..

habit ini telah aku lalui,atau pelajari atau mengalaminye since tadika..
asal bangun memalam je , ke dapur la jawab nye..konpom makan pape yang ade..
*pernah kakak aku ingat aku ni hantu jerang****..

nampak aku maken bulat?oke sebab habit ni...
boley x , saya mahu berubah...
#hangat2 tahi lembu.

sekian...

Saturday, August 20, 2011

Day 03- A picture of you and your friends

Day 03- A picture of you and your friends..

sudah hari ke3..:)..bagus ar benda ni..wat aku berdisiplin menghapted blog..ngeee...

gambar saya bersama kengkawan..^^..


*double hajar...* 

ni adalah besfwen saya yang bernama hajar jugak..;)..we ollz knal taim 1st year ..satu rumet mase orentasi sahaja, tapi terus rapat sampai sekarang..:)..

okeh,malas nak hapted dah..babai..

Thursday, August 18, 2011

Day 02- The meaning behind your Blog name

Day 02- The meaning behind your Blog name..


oke..da hari yang kedua..semangat nak mamp aku ari ni update blog..gitu la..malas nak cakap banyak..da terserlah kerajinan aku dah...aduh...


the meaning behind my blog name?


ape name blog aku...?  *AJA SHAR..*nampak tak?nampak tak..yang kat atas tu ..yang celik tu lau tak nampak, tak tahu la aku..


oke..ekceli..AJA ---> merujuk kepada nama aku yang amat ringkas dan padat iaitu siti hAJAr...nampak tak?tak nampak?memang rabun la kau..siti hAJAr..hah..konpom besau je mata ko tengok kan...singkatan nama aku la..tak kan blog aku nak guna nama sepah pulak..zizan jauh sekali.atau al- matulsaadiah , seseuci cinta lestari ke hape ke...so, nama aku yang paling sswai..


SHAR tu plak ----> merujuk kepada ( macam ayat kamus der ) singkatan atau gabungan nama aku dan jeng3x , dengan ayah aku daa..semua manusia di muka bumi ini ingat aku gabung ngan bf aku,,oh please...macam sekolah rendah darjah empat oke...


S --> Siti
H--> Hajar
A--> Abd.
R--> Rahman


oke..tamat la korangnyer persoalan yang bermain di minda  iaitu apakah makna disebalik nama blog ni..sekian...


p/s: :)

Wednesday, August 17, 2011

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself...




tadaaaa...ni la gambar aku yg d latest la..nmpk sun burn kan?=.="...boley plak s'hari bfore brtunang aku pegi berfoye2 kat resort, berpanas terik, berswimming demi family day RJC....-.-"....


15 interesting facts about yourself..?baek la..aku ase aku penah post jugak bende alah cenggini..25 fakta pasal aku..maka , sesungguhnya, aku kene bagitau bende alah len ..hahah..


1. saya baru sahaja bertunang dengan jejaka pilihan sendiry..hihi..*malu pulak* ..24 julai 2011..di rumah sendiri..syOokk!


2. saya seorang yang sangat takut pada kucing..haha..ade sebabnye wey...dulu , saya sangat penyayang pada kucing..tapi pernah di cakar.. terus takut kucing..jaat tau kucing tu wat saya trauma!


3. saya sangat  takut @ xpandai melintas jalan raya..=.="...kadang2 dengan selamba je pimpin tangan orang len..haha..=.="..


4. saya seorang yang penyayang..ngee..boley puji diri sendiry? oke, da buat pun..


5. saya seorang yang suka puji diri sendiry..baru je buat kat fakta no 4..hee..kann....hahah..MySpace


6. perangai gedix saya masih tak hilang2, walaupun sudah menjadi tunangan orang..aiYooo...!:P


7. saya akan sambung pembelajaran saya semula di usm setahun lagi dalam bidang perakaunan..* malasnyer...*...MySpace


8. setelah 22 tahun idup, baru saya perasan, saya ni cepat sangat terpengaruh ...=.="...


9. sore saya sangat lunak dan manja..haha..puji diri sendiri lagi.*malu*
MySpace




10. saya seorang yang sangat suke senyum...:)..


11. saya agak mengambil masa untuk adapt dengan persekitaran baru..tapi bila dah adapt, kadang lupa diri..hahah..:D


12. rupenyer, setelah di amati, idung saya macam senget sebelah..kah2..


13. saya baru tau cheese cake adalah cake yang sangat sedap..haha..


14. oh!saya sangat obses dengan cerita korea + jepun...:)


15. saya suka makan chupa cup...( betul x ejaan gule2 ni)..haha..


oke, settle..banyak ag nak bagitau..tapi t over pulak...hahaha..see you...daaaa...


p/s: saya sangat meminati zizan..ngauwww!..

Tuesday, August 16, 2011

+ 30 hari+

Salam readers..:)...
ari ni ari selasa..esok rabu..lusa khames..motip ? saja nak panjangkan mukadimah..hahah..
aduh..rasa cam dari hari tu konon nye aku nak memblogging semula, nampaknya aku ni hangat-hangat tahi ayam..persan tak ayat aku skema habis..oke!da tak reti nak karang ayat..-.-"...
ekceli, aku wat blogwalking..eh, betul x prasa ayat yang aku gunakan?lantak pi la..yang penting aku jumpa bende yang bez yang boley bagi aku idea yg bernas untuk update blog..ngeee...cabaran 30 hari khabarnye..tak tahu la..aku suka-suka jek...
ni hah, aku listkan benda alah yang akan aku update 30 hari mendatang..oke,masih skema...=.="..
  • Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
  • Day 02- The meaning behind your Blog name
  • Day 03- A picture of you and your friends
  • Day 04- A habit that you wish you didn’t have
  • Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
  • Day 06- Favorite super hero and why
  • Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
  • Day 08- Short term goals for this month and why
  • Day 09- Something you’re proud of in the past few days
  • Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
  • Day 11- Another picture of you and your friends
  • Day 12- How you found out about Blogger and why you made one
  • Day 13- A letter to someone who has hurt you recently
  • Day 14- A picture of you and your family
  • Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
  • Day 16- Another picture of yourself
  • Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
  • Day 18- Plans/dreams/goals you have
  • Day 19- Nicknames you have; why do you have them
  • Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
  • Day 21- A picture of something that makes you happy
  • Day 22- What makes you different from everyone else
  • Day 23- Something you crave for a lot
  • Day 24- A letter to your parents
  • Day 25- What I would find in your bag
  • Day 26- What you think about your friends
  • Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
  • Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
  • Day 29- In this past month, what have you learned
  • Day 30- Your favorite song.
ingat nak start day 1 tu,tp mne aku nak cedok gambar aku ntah..kat CC der, mana bawak pendrive ke hape ke..start esok oke..gpun masa da nak abes ni..haha..babai..
p/s: mengade..semua bende nak follow..hahahah...

oNly youuu.....~~

dear..

he always make me laugh, that why i like him
but
you always make me laugh,smile,cry,sad,safe,crazy,happy, that why i love you

he is kind to me , that why i like him
but
you are very kind to me and my family , that why i love you

he is hot , that why i like him
but
you are hot and spicy, MySpace that why i love you

and,
i know my future is only with you, that why i love you
i love you very much, that why you own me..
i am very lucky, that why i found you..:)
                                                                            MySpace


p/s: xmo gadoh2, over2 jeles k..love u always...:)...

Friday, August 5, 2011

=.="

bLog dalam poses dibaik pulih..^^

Tuesday, July 19, 2011

Mule langkah baru..:)

dear guyz..elloo my love..sangat lame xhapted..sumpah bz..
mesti da tak de sape kan nk bace blog aku ni..ahhh!xkire..sila bace!aku pakse ni..
hee..

hum..aku da abeh praktikal 6 bulan tuh...ye, zaman wanita berkerjaya aku da tamat..
tapi..yeahh...settle..:)...smua bnde ..alhamdullillah...mcam2 jadik..dapat pgalaman..kawan baru..dannnn....boy baru..
amboi kau..g praktikal ke pegi mggatal!..dua dua la bai..
da jodoh..jodoh kan di tangan tuhan..btol tak?

secara jujurnya, aku da puas menahan diri aku dah, tapi panahan cinta nya tak boleh disangkal ag.. MySpace ok!siriyes geli!muntah sebaldi..

sekarang.....jeng2...

Saye mahu bTunang...^^..:)..
MySpace
24 julai ni..insyallah..
doakan okey..

sekarang aku nga keje part time..sebagai cashier..hahah..tempat nya rahsia..ta nak bagitau..
t korang datang, gelakkan aku ramai2..MySpace( bajet fofular doh)..

okelah..mau tido...MySpace

p/s: dulu, tyme sediy2 , frust bile putus,my mum kate, ade org len yg dicipta oleh Allah , yg akan myayangi kita sepenuh aty..My mum right..:).. I've found him..<3

p/s2: Slalu dgar ckap mak oke!

Wednesday, May 25, 2011

saLAm2!!:)

hai!!
sekarang da kol 7.aku kat kluang.buat apa?outsation kat sini.buat audit untuk company yang bakal bagi fee RM20,000..eceh..aku saja bagitau sebab nak belagak gitu..hahah..
bengong..-.-"

ekceli aku tak tahu nak tulih apa la..tapi aku tetap rasa nak hapted blog.lama dah xhapted!

ok da..xde idea..hakhak..

babai..^^

Saturday, February 12, 2011

+ cinta lepas kawen mungkin lebey bayek..+ :)

salam readers..

kenapa ye, bila da lame xhapted blog, mesti kena bagitau..pahtu, ko mention la blog ko da bsawang bagai..nampak ke?ade ea sawang..ade ke?comel je blog aku ni..hehe..ye la..bak kata aku, bukan ko,..sayangkan blog , tinggal2 kan..boley gitu?heee..

ekceli aku ade je, melilau,melepak depan laptop buka blog..tapi mOod nak menulih tu xde, mOod membaca pulak sibuk je ..so, aku dok la membaca sana sini..kagum ooO tgok ade je idea nak menulih..jeles2..haha..ok!termerepek pulak..hum..ekceli xde yang bez pun yang blaku dalam idup aku lately..
sama je cam gitu...tpi!yang penting, ari aku biasanya lagi baik dari ari sebelum2 nye..:)..

um, esok cadangnye nak g singapore,,tapi aku pun xsure..nak pegy ke xnak..nak ke nak..nak!!aku nak pegi ..tapi xde duit..sponsor boley?LOL..
aku da mule rapat ngan dak2 opis..trutama yang trainee cam aku..syok la..ada kawan jalan2..:)..

dah2..cukup mukadimah..da terpesong dari aku nye tajuk...kadang2 kan..bila single ni, macam sedeyh pulak..korang jeles x tengok pasangan kapel maple dok terhengeh2 jalan sebelah korang tyme shoping kat mall,tergelak riang ketawa bersuka ria tyme makan, bersenda gurau tyme men boling, senyum2 manje tyme tengok wayang..aku tanya kat ko yang single..yang da de awek/pakwe , sila senyap..

aku?jeles bai..rasa macam nak pegi kat telinga dyorang, jerit2 kuat.." HOI,NAK BERCINTA G JAUH2, JELES TAU X?tapi xmampu..kalau nak kena saman buat la ..ye ar..zaman sekarang bukan ley caye..sikit saman..gila kau...

cinta lepas kawen mungkin lebey bayek..ulang ag sekali..macam sedap pulak..cinta lepas kawen mungkin lebey bayek..ye..aku nak sedapkan hati aku sendiri.. jodoh tu ade..cuma tak jumpa je lagi..pe barang kapel maple ni..kawen je terus..hahah..ceh!hati aku tak sedap pun..makin sakit ade..

p/s:dulu, cikgu selalu kate, nak bcinta ,cari kat universiti, lagi terjamin masa depan..tapi sampai2 U je, orang lain da cop da dari tyme sekolah..>.<..

Friday, February 4, 2011

Exciden?langgar lari?

hellooo...

dem!tadi kan aku bru jek nk pos kt fb nk g dating..tibe2 xjadik..postpone..ee..ase nak amek selimut , pahtu nak g tido sampay ahad..boley?

hum..aku cuti dari ari kames sampay ahad...tapi xjalan2 ag..nanges ar camni..bnci kt die..

umm..u olz, ari tu aku exciden ag..exciden ke?bole la..
aku telah terlanggar bontot kete orang..

waa..sory, encik,cik,puan,tuan,dato', datin..maaf..
saya xprsan..

macam gini citenyer....

aku nak g keje..tapi aku brtolak dari rumah aku kt pontian tu hah..dalm kol 6.20 gitu..

aku ne amek member aku kt 1 tempt dipanggil jalan jagong kat Bandar baru uda..weyh..aku xtau kot jalan tu..haha..member aku moto ilang..so..ne la tolong..biasalah..aku ni, xley nak tolak pmintaan orang..eceeh..haha..aku nak cakap aku ni baik laa..tu pun xpaham2 ag...

then, aku ni bongok dalam pandai..aku tau bandar bru uda tu kat mane..tapi, aku ley buka Gps dari umah aku..mule2 ok la, bnde tu tunjuk kan aku jalan yg benar..

aleh2..sampay kat mane ntah,aku da terpesong..map tu tunjuk jalan yang da tutup..pusing2..gile kau..aku da lambat kot nk g keje..

last2, aku boley pulak terpergi ke tol perling yang aku bru je kuar dari situ..dem!waahh..hujan da lebat tyme tu..pahtu...nga kalut2 amek dwet dalam purse,tyme tu la aku tlggar kete depan..

waaa..cuak!nk nanges pun ye..dah tu, tnye kt abg tol tu nak pusing blik lalu kt mne..
"sila lalu kt nusa idaman"..k fine..
aku tnmpk kete yg aku lggar tu macam benti tepi jalann..tapi korang agak2 aku wat ape?baik ati g tepi jalan gak?kuar dalam ujan nk mintak maaf ke?no!aku larii...larii laju pakai kereta..sorryy cikk...sye da lmbt..

agpun, ekceli aku tllggr sipi je..xcalar pape kan?kan?kan??maaf yee..

macam da langgar lari je kan??

saya da tlmbt g keje..at last saya lmbt setengah jam..

p/s: kalau tuan punye kete tbace entri ni, maaf ye..cari lah saya..t kite settle...boley gitu?eh!xde yg mustahil ok..

maaf sangat2...saya xkejam..tapi keadaan memaksa...
© Aja Shar | Templates by: Nurulchumel Design | All Rights Reserved™