Friday, January 28, 2011

susah ropenye jadi lelaki!

MySpace
hello awak,kamu,dia,tuan,puan,datin,dato,cucu, cicit..argghh...sume2 la..ah!salam 1 malaysia..dunia..oh! dah..melalut ok..

tady aku keje macam byase..weyh!!aku xmo keje dah..
nak blaja..nk bpoye2..nak gelak2..nak selambe xnk dtg kelas..nk tido kol 3,4 pagi sebab tgok cite korea ngn rumet..
weyh!aku rindu zaman dolu2...

sila myesal sebab mohon praktikal kt johor..aku soh aku yg myesal..bukan korang..

tadi kan..tadi kan...huuuu...jap! nanges dulu... MySpace

computer ak kne virus..so,sume audit report da ilang!!ulang ag sekali, da ilanggg...waaaaa....weyh!aku xprint lagy wey.....sobx..benci komputer!tibee..hahha..bukan2..benci virus!!

ok!da..cukup intro..wat saket aty jek pikir pasal koje yek..
nak cite pasal kawen!hahah..sekali akak aku xkawen..
nk cite pasal kaweeennnn jek..bole x?xole x?


hee..dang!cakap pasal tajuk!
rupenye kan...baru la aku tahu..susah wey jadi lelaki..tyme nak kawen..
gilee!
cube kau orang bayangkan..sila bayangkan..aku pksa ni!..korang bayangkan ea..belanje kawen..hantaran je da rm10,000..kalau pompuan tu hot skit banyak cikadak, da Rm10,000++..tu baru hantaran..blom ag ko nye blnje kawen ag..argghh...byak ar..meh aku tunjuk secara matematik..


duit hantaran nak bagi pompuan..= rm10,000..
belanje nk makan,kad kawen,baju pngtin = rm 18,000
potograper ag..nk tgkp2 gambo korg = rm2000
nk belanje hntaran 5,7 dulang tu ag..= rm3000

total..rm 33,000...byak kannn..ni baru pakej ekonomi ye kawan2..ulang suara..pakej ekonomi..
kalau kawen ary ni, esok cerai..gileee!
mau xmampus mengucap ko..nak kawen ..punye la byak...

aku tau ni pun..sebab semalam aku g tgok pameran perkahwinan kt plaza angkasa..ahad ni..gaya aku usha, dok tnye sane sini, macam la aku nak kawen..haha!

selama ni aku ingat rm7-8000 je blnje kawen..mak ai..rm20,000 rupenye..oHooi...

sOo..pade lelaki2 kat luar yg pasang angan2 nk kawen tu, g keje dulu!cary duit sendiry!hee.....------------------>  ( ditujukan pada abg aku)


p/s: naseb baik aku pompuan..hahah..:) MySpace

Wednesday, January 26, 2011

geli weyh!

amaran!entri ni ade berbaur kecemburuan tahp gunung merapi..ahakZ..

nyampah x buka fb kawan korang pahtu penuh post awek dye je kt wall tu..?
oh!soalan ni tuju untuk pompuan je ea...
cthnye!
awak...
rindu la..
malu...
awak wat saye mnderita rindu kt awak..
alaaa..malu la org bace nanti..

pahtu mesti korang akan rase...wat de hel?!!ek ele minah..lu malu2.pahal nak ngade2 nk fb plak..
geli bodoh bace..xde fon ke hape..
bnde luving2 jiwang banggang ni jgn ar tulih kt fb..
chat fb ade ape?

hihi..eceh..over plak kau orang cemburu ye..
tambah2 plak..wall x-bf ko..
btambah2 cmburu ar...nak block bagai dah..
still gak ko buka fb dye ...guna fb org lain..
haha..eh!bukan aku ok..
yelaa..kengkadang aku buka jugak..
tp , untung nye aku..x-bf aku ni lembab teknologi..
sOo..xde bnde hapted pun kt fb dye..haha..

eh!melalut plak..=.="

aku ekceli xheran lau kau orang nak bkasih sayang..nomel la tu..tp kan!!.........
kengkadang aku siriyes sangat terlalu amat nyampah pada awekz2 yang gaya nye macam xada fon nk msj2 pkwe dye..
eceh, bajet la ko sorang ade pkwe..
alaa..elek je lau nak b'fb..nak syg2..lepak ar..
tp lau yg geli2 pun nak post kt wall, mau muntah ijau kawan2 dye..tmasuk aku..
ini siriyes...!:P

p/s: rasa nk muntah hijau , biru , merahMySpace
pas bace komen2 kau orang b2 yg geli geliman..eh...bukan sengaja nak bace...kuar kt home aku!tau x?

Tuesday, January 25, 2011

asek keje je!bosan!

salam2..

mule2 je aku eksaited nak praktikal...

pahtu ttbe macam malaaaaaaaassss sgt...

rsa nak MC je memanjang..
boley x?

hehehe...


lagi2..1 asigmnet aku wat fully audit report,audit file..segala macam la..eksaited la!!wanita bekerja katekan..
tibe2 dapat komen..direview oley my boss---------------->   (."bad..should improve"...)
waaaa..rasa nak guling2 jatuh tangga..pengsan..xdtg keje seminggu...

hum~!padahal sikit je kesalahan yg aku wat..heee..nak jugak bela diri sendiri tuu..haha!
yupz la..my boss tu..dye ekceli dolu2 keje kat E&Y...tau x?
xtau?laaa..E & Y ni company besar tau..big 4...then, mesti my boss nak keje kitorang bagus kan.,.
maksud nya, lau bad tu, biasa nya average la tu..good...haha,..sedapkan hati..

oh..aku xpenah cite pasal tmpat internship aku ni kan..korang mesty ttnye2.(bajet).hahah..!
aku praktikal kt riZduan johari & co..
company ni wat 4 services..* account,audit,tax,secretary*...
so..aku wat bahgian audit..
mule2, aku x espek aku dapat audit..konon2 akaun la,tax ke..
upenye dpt audit..audit ni sYyokk jugak...ye la..aku investigate korang2 akauntan di luar sana..
arr..terror x aku..kannnn...ngee..
sekali lagi..ye la..wanita bekerjaya..kah2..geli!


dah la..malas nk taip..
pada kengkawan bru thegeh2 nk mohon internship tu..gOodluck!!hahaah..


p/s: kadang2, buat bende yg sama ,bosan kan..!!

Thursday, January 20, 2011

+ penang +


Hye semua....Sekarang saya berada di penang.....
suke2.....
auww...sgt suke!
ok..cukup mngedix di sini..mau jalan2...babai...:D

p/s: bab bjalan aku mmg excited!

Tuesday, January 18, 2011

khurafat...:)...

dang!aku da mule kemaruk nak tulis blog..
sejak2 tu templates la ny...
alOoo..biasa le..bile da de suasana baru.
hikhikz..
ape yg aku merepekz ny??

dah2..
ekceli, nak story pasal aku + khurafat...:)

ari tu aku nga ngade2,manje2 ngan akak aku..ttbe iklan khurafat..dengan serta merta akak aku kata...JOM KHURAFAT...
aku + kak shida..JOM!!!!hehe...
so..siap2 ngan lajunya..walaupun aku baru balik keje...
pegi la ke Cs..cite khurafat kol 9 lebey...

b4 masuk tu, kami decide jalan2 dulu..nak cari Nature republic...:)..
brand ni aku jumpe tyme kat korea dulu...then da di bawa ke malaysia..^^..
setelah beli belah..masuk la wayang...

yang xbestnye, belakang,depan,kiri kanan sume pasangan yang hot bercinta..jeles tau x?
belakang we ollz, ada la pasangan yang mengade2...
yang depan we ollz, overdos ngade2...siap nk kiss2 lagi..nak buat cari otel la der...

tp kan..tpi kan..cite khurafat bez...bagi pendapat aku la..4 bintang boley?hee..walaupun cite dye banyak terkejut2 tapi bagi aku seram la lOL..sebab antu dye real..sebab kalau cam cite antu b4 ni aku bantai gelak jek tgok antu depa..

cite ni , story nye pasal shamsul n liyana( pasangan suami isteri ) yang diganggu oleh hantu...plot cite dye ok jugak..mule2 aku ingatkan hantu arwah pak A.galak tu yang dok ikut2 si sHamsul..rupe2 sebab lain...

tapi!!!ending dye xbez arr...xsukeee....!huhu...at lez biar la si samsul tu insap ke..ape ke..baru pgajaran...:)...
ade tapi lagi...liyana jasmay tu acam xssuai gitu jadi isteri shamsul tu...macam kanak2 ribena lagi la dye...

p/s: kalau tgok ngn awak msty seronok....^^

25 random things about Me...

tadi nga aku gedix2 santai jengjalan sane sini...kt blog..ttbe aku di tag pulak..oleh ramai orang..
(ceh padahal 2 org jek..miSs mamal n misS ana )

ni arahan daripada beliau2...

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.

ekceli bende ni da bkurun lame kan2..dyorg bru nak tag aku..ceh..hahah..
ok..let gOoOo...

1. saya ni seorang yang manje..btol x kawan2...xkire pada pompuan o lelaki..but sumtime kt llki i over sket...:D...

2. kadang2 orang silap faham tentang prangai manje saya, then diklasikafikan (amek kau) sebagai seorang yang gedix sungguh!

3. dolu2 saya xsuka makan sardin sebab sardin tu macammm...eeuww...tp sekarang..heee..macam makanan rutin jek..haha...

4. saya lembab nak apal jalan..sya kene sesat dulu baru akan ingat jalan tu sampai bile2..kesimpulannyer, kalau saya tau jalan ke mane2 cthnye qb je, mcd ke, cs ke, maknanye saya penah sesat untuk ke situ..=.='

5. saya  sangat lembab psal kereta..sya hnya kenal kancil sahaja..ulang suara kancil sahaja..haha..kadang2 konpius antara mini cooper n kelisa..hahah..(ingat sya sorg je dlm dunia mcm gini, ade org lain jugak..haha..-----> abg saya )

6. kalau saya suke sesuatu pkara, even sya demam ke, nak pengsan ke, lapa ke, ngntuk tahap cipan ke, saya tetap akan buat, ikut , pergi...

7. saya seorang yang sangat bernasib baik..

8. saya suke tengok wayang..ari2 pegi pun xpe..sO, nak kawen ngn tokey wayang boley?

9. sushi adalah makanan peveret saya..sanggup abes ratusan duit demi sushi..lagi sekali, nak kwen ngn tokey sushi jugak boley...hehehe...

10. saya seorang yang sangat malas mengemas bilik...n itu kelemahan saya..=.="...sebab kalau bilik kemas sikit, saya xingat mana saya letak barang2 saya..hahah..tp, bende lain , saya rajin sikit..hehe..

11. saya seorang yang cepat berubah mengikut keadaan..walaupun sya senyum, tidak bermakna saya gembira..

12. setelah 3 tahun belajar akaun di usm, baru saya sedar,ekceli saya xminat akaun pun..hahaha..boley gitu?

13. sekarang saya nga praktikal as auditor, n saya suke keje ni...:)...tp, tension la...haha..

14. oh!kalau nak tau saya dilahirkan secara songsang...maksudnya, saya lahir dengan keluar kaki dulu..secara normal kepala ye kuar dulu..

15. saya sangat suke berada di korea n berangan2 untuk ke sana lagi..erm..untuk honeymoOn maybe?heheee...

16. saya seorang yang peramah tpi kadang-kadang saya adalh seorang yang pendiam..eh??hahahah

17. adik bradik saya ada 10 orang n saya adalah anak ke 2...saya seorang kakak...

18. saya sangat mudah untuk marah , tpi sangat mudah untuk sejuk...hot n cOld ..:)

19. saya suka wane pink dan biru...comel!

20. saya ada ramai kawan..sampai 1 tahap, sya xtaw nk kuar ngn mane 1 kalau semua ajak saya dalam 1 masa..

21. saya seorang yang mudah untuk ditipu n dibuli..manje!

22. saya juga boros!xley ada banyak duit...mesti habis dengan lajunya tanpa rasa bersalah..

23. oh! saya seorang yang sangat2 takut darah n apa2 yang berkaitan dengan hospital, wad bsalin, wad kemalangan n sewaktu dengannya..saya pernah pengsan lihat darah saya sendiri...=.="

24. saya xboley membohong dengan sengaja sebab ape yang saya bohongkan akan menjadi kenyataan...=.=".

25. akhirnye....yeaahh...last!...sya seorang sangat setia bila saya betul2 jatuh cinta pada seseorang..n orang itu, sya xkan cite kat sesiapa melainkan hanya saya n dia..maksudnye?kalau saya cite pasal llki tu, maknenye sya mngade ok!

bayeeekk.....
 25 orang untuk di tag...

1. miss mOon 
4. mrs as 
6.sapik 
7.zira 
8. deqni 
9. zai 
10.yanty 
11. bobby 
12. nabilah 

dah!serius..xtau nak tag sape..haha..malas.. 

1st tyme aku serius..

hye2 bye2 ...ellOoo mlysia...hee3..bajet 1 msia bce blog aku kn.
bab bajet2 ni mmg aku nye skill dary dulu ag..'
humm...msuk ary ny da 4 ary aku xdatang keje..tolak sabtu ahad..so 2 ary aku ponteng mc xdtg keje..demam..
sejak keje ni badan aku mgade2 lemah..
asek demam je..
idung ni pnuh je ngn ehem2..
nympah..
huhu3..tpi sumpah, aku xde la keje keras pun..
banting tulang tengah panas jauh sekali..
tp, mybe aku tpkse gunakan otak aku yg da bkarat, dat y tenaga overdos tlh digunakan..so, demam la...
hehehe

ok!

ekceli ary ny, aku nk cite pasal kawen..yes..kwen..
ye,mmg aku gedix sangat nk kawen..
haha..akak aku yg nk kawen sbrnye..
patotnye.....kan...
bila kite nk kawen ni..patotnye kite da bsedia dary segi mental,fizikal..u knoe..kwngan da kne cukup...
ko bru stat keje..pastu thegeh2 nk kawen..nk cari rumah ag..kereta ag..duit nk kwen ag..
pastu nk tension2...
aku xckp jauh...
aku sindir akak aku sndiri..
huhu3..

bg aku..once ko da dcide ko nk kawen usia muda, mknenye ko kne bersedia mula dari bawah la kan..
mule2 sewa rumah dulu..da stabil sikit, beli la rumah..
kete pulak, gune kete kecik dulu..da ok sikit beli la kete besau2..
tp konnpom nk tunggu stabil tu lame sikit kan..
lek la..ni kan baru pmulaan..step by step..
tpi...nnty,,,nak ade anak lagi,..
rancang la idup 1 persatu ..
kalau rasa xboley jangan la kawen dulu..
hush...

so,kalau aku..nak kawen after aku da kaye..boley x?xpun pasangan aku tu kaye..
hhaha..mate duitan kau..
mmg pun..ellooo,,cakap sikit sape yg xnk idup senang..
orang kate, da kawen..idup mcty bahagia..ade orang sentiasa di sisi..
tp, bg aku kawen adalah tanggungjawab yg berat n beban...=.="
bukan setakat nk huha2, ade org disisi, nk ehem2..
tanggungjwab kan amanah..heee
tp aku still nak kawen..hahah..

k la..ntah pape..ni sebab akk aku la ny...cepat2 la selesai..
mahu tido lena smpay pengsan...

p/s: doakan ye mjlis akak aku bjalan lancar..bulan 6 ni..amin...:)..

Thursday, January 13, 2011

berbuah2 conversation...haha

di petang yang sunyi...

dia: angah cantik
engkau: eee...
aku: biarlah..budak kecik ni jujur..xpanday menipu..
engkau: eleey...mgade..
dia: biarlah aku cakap angah cantik , aku nak men laptop angah
engkau: hahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahaha...
aku:^&$#@$#&^**#@*^$%*(*    <--------- aku mencarut..

p/s: dia = adik aku yg berumo 5 tahun..=.="
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

di bulan puasa...

si A : nyum2...(tgah makan)..

si B : sane la aku puasa..

si A : nah..sedap..

si B : Janganlah!!!!!nanti aku nak!!!!!

aku: hahahahahahahahah...Bongok..


p/s: adik aku...A 5 tahun..B 7 tahun...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

tgah pilih2 barang sekolah...

mak: nah ni A..cantik..( sambey tunjuk beg sekolah barbie)

A: waaaaaaaaaaaaaa...(terus menangis xtentu pasal...)

mak: nape?

A: kamek xnak...kamek dah darjah 6........

aku: LOL!..

p/s: darjah 6 xley kay beb barbie ea?hahah..
A tu adik aku..skrg da f2..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

p/s: dah..ni je je yg haku ingt...
p/s/s: xde idea nk bwat entry...hahah..

Sebab ape aku bncy Pegi econsave..

aku beNcy pegi econsaVe....sebab...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dalam tu xley minum...sekian...=.=" MySpace 

p/s: kena halau sebab minum dalam tu...

Sunday, January 9, 2011

annoying itu menjengkelkan

salam2...hye readers...:)..cmne u ollz ari ni?sehat??demam??saket ati?...ngee...
aku?sihat saje..baru je balik dari meronggeng bsama akak + her fiance ...
omg!jeyes nye bile kuar ngn pasangan kapel mapel ni..dah aku sorg2..sob sob..
ttbe rindu awak..bile nak balik..?boley kuar sesame..:)..

dah2..toksah ngade aja..!ok...tadi aku pegi plaza angsana..kat jb ni....ngeee~
saja jengjalan...sambil bershoOOping ..tapi tujuan asal sebab nak beli baju tunang akak aku..
siriyes penat..semalam dah la xtido seharian..takut punya pasal..hahah..

ok!tapi tadi, dalam bersuke ria myopping sane sini, aku telah menemui jumpe bende2 yang annOooOying sangattt!!atau dalam bahasa pasar nyer MEnJENGKELKAN...
amek ko!sampai caps lock aku tekan..memang jengkel gile la..saja je nak bagi ruang untuk aku kutuk2, myumpah dalam hati...

1. jengkel gile  bile fesyen kau orang oveR sgt!!
- aku xde la pandai berfesyen, tapi aku reti la juga berbaju...santek2 la jugak baju yang aku pakai..kira kena la ngan aku yang xcantik ni..d point is, aku kt sini, asik2 jumpa kauorang yang pakai baju t-shirt + legging...eh!lantak kitorg la nk pakai baju hape..btOl..aku xkesah sebenarnya...tpi jengkel jugak la bila tengok awak yang xberapa kurus tu pakai legging(suar ketat tuu)...omg!sakit jiwa raga aku...da tu, tambah dosa aku kutuk2...hum...kauorang memang cantik, so pakai la yang lagi cantik ye...sumpah!aku juz pakai legging ngn t-shirt bila aku g men2 air..taman tema air...


2. tandas plaza angsana ni siriyes mnjengkel aty aku..!
-tadi g la men boling..ada la dalam 2 games aku men..2, 2 games aku kalah..pas ni, xmo men boling kat sini dah..=.='..dah abis men tu, niat di hati nak g toilet...ok!kuar2 boling, cari toilet..aku xbape nak familiar plaza angsana ni, so aku cari bpandukan papan tanda @ signboard kt situ...punya la tawaduk aku follow, last2 xade..da sakit ati da...pergi kat belah lain..toilet ade, tapi tutup untuk sementara..k .fine...sabar lagi.turun tingkat bawah.jalan seribu batu,,kat depan toilet.."toilet - construction",,dan2 tu aku mencarut...
xtahan kot..last2 toilet bawah sekali ..dah la kena bayar rm0.20...annoying gile..Queensbaymall, gurney,bJ,komtar...xde pun nak soh byar2 segala..toilet dyorang tu lagi masyuk..nak tido pun xde hal..=.="..


3. ditegur pak cik  yang pendek yang sangat2 menjengkelkan!
- lapar..so decide makan Kfc..sebab agak btahun jugak aku xrase kfc ..then, ramai gile manusia..ok,ari ahad, aku paham..dah tu, tengah dok beratur tu, ttbe seorang pak cik yang dalam 30-40 an kot ( agaknye sebab muke ko nampak tuwe) tegur kitorang dengan kuang ajar kasarnya..
" korang boley beratur x?sebab aku xnampak barisan.."..
waaa...!sabar aja, sabar..
boley pulak kan kau sound direct padahal kau yang salah..
nak beratur lurus macam mana ntah...ingat askar hape?dah ko tgok dari tepi, memang la senget..
agak2 la nak tegur..cakap elok2 boley??
tetibe anak ko yang jakun tu , menjerit2 kat sebelah kitorang ko xmarah pulak..men cak2 tyme orang sibuk beratur ko xmalu pulak..dengan terjerit-jerit macam umah ko..
tau x, nak aje aku sindir2 ko tadi..biar terasa sikit kan..
kalau nak orang respect kita, kita kena la respect orang...


4. Pompuan yang bajet kite nak tekel laki dye..!oh!sOo annOying...
- arr..pompuan ni bukan orang lain pun..isteri pak cik yang atas ni..patut la korang kau wen..sesuai!annoying!!
aku da la bengang ngan laki ko, boleh pulak ko tetibe nak dtg situ, nak jeling2,men mate pulak ngan aku..eh!
aku xusha laki tuwe ko yang xhensem ngan pendek tu ok!
aku jeling sorang pak cik tuwe yang mnjengkelkan..ye, still laki ko..hahah..alaa..kalau laki ko macam fahrin ahmad boleh la ko nak sumo kan aku...ceh!
aku usha jugak anak-anak ko yang #^*^%&..
aku xkesah sebenarnya ,,alaaa..budak2 kan..tpi , sebab perangai kauorang , aku jadi kesah...dem!nak sepak2 je anak ko...hehehe...


hum..tu je la kot..rasa cam banyak je aku jumpe..tapi aku da lupe..sebab nak bebel2 soorang2 dalam hati kan..so,macam da lega..

p/s: aku pun ase aku ni kadang2 menjengkelkan jugak...hehehe...

Saturday, January 8, 2011

jOm usha aPe yg ade kt bndung..part 2!!

ello mello..hati aku nga sakit..jiwa aku nga sedih..benci betul bila dah jatuh cinta..jatuh cinta?geli eh!fed up..
boley tak aku cakap aku dah xsuke lelaki..hehe.. ( ayat orang kecewa)..
MySpace
dah2..mengade2..
ok..today is saturday..maka, aku nak cite pasal aku g bandung..eh!ade kene mngena ke?lantak la..hee..
yang 1st entry sal bandung ni...bandung ary ptame.....

28 hb nOvember 2010..
tahun lepas punye cite..heheeh..

pagy!seawal 5 pagi da kena bangun.sebab subuh di sana kol 4.00++..awal kan?.tapi aku bangun lambat gak..ye la..jam kat sane awal 1 jam daripada malaysia ni..oh2!!aku serumet ngan cik mOon tau2..ngee..my lovely moly gorgeous gurl!..
actually g bandung ni, adalah pOgem saujana..(kolej kediaman aku kt Usm)..sOnok la g ngn member2..sume mantan mT jOin, kecuali cik tiQon n cik Nina....mas,liza,ila,k.zu,k.did join sekali..:)
MySpace

ok..pada ary ke2 ni..bangun2 tido je..siap2..kena kumpul jam 8 pagi..pegi makan sarapan....yg sangat nyummy..hehe..kt otel mintra ye..ke mantra?aku pun xhingat ..hahaha...pas tu, kami...menuju ke  tangkupan perahu..atau gunung berapi.tangkupan perahu ni ade kaitan dengan kisah lagenda indonesia -kisah sangkuria..

tempat tu..sangat cantik..sangat menakjubkan..tapi aku gayat..
MySpace
so, xde la excited sangat..hehe..
nak amek gambar pun teragak2..=.="..
hehe..tempat ni besar la jugak..macam biasa..lau g indon ni,,korang kene brsedia ngan orang2 yang akan serbu korang untuk menjual barang...
nak dijadikan cerita..nga kitorg odw ke sini..benty jap kt tpy jalan,ade member nk bli obat..dahtu, u ollz,..orang kat sane,pantang nmpk bus pelancong berenty..depa men masuk je,jual2 barang..then!dyorg jual stoberi ngan ape ntah..lagy 1..beri2 gak..aku sangat truja ngn buah beri lagi satu ..beli la..makan..nyummy gak..aku,pasal makanan sume nyummy..hahaha..

then, kt tangkupan prahu tu pun..ade jual2 buah beri ni gak..tp wane purple..1st aku beli wane merah tau..
aku melantak buah tu abis-abisan..sebab aku rase macam sedap gile..pas jalan2, pOsing2, we ollz nak balik tu, sekali lagi aku dikejar ngan penjual..tau ape depa cakap tatkala nampak buah yang sedang aku melantak makan itu??

" adik..buah ini ngak bagus lagy ni..sudah rosak..buang saja.."...
"yaya, saya orang sini..tau..buah ini udah bau masam.."

cilakak!aku da makan separuh ok!eh!3/4...=.="..
MySpace
aku da ase macam....omg!omg!prOt aku...!!aku melilau cary pk cik tuwe kerepot yang tak berhati prot tu..nak menuntut hak!!xjumpe!
MySpace
pahtu, sapa2 nak jual aku hape2..juz.."talk to the hand ok!!"..
MySpace
last2, aku tnya ngan kitorg nye tOur guide..pak ape ntah nme dye,,siyes lupe..
dye pOn soh buang..=.="..sedey..
aku pun, membuang buah tu di tepi jalan dgn selambe perasan bersalah..=(...

dah!pasny xmO beli buah yg aku xkenal nth hape2 da..
dari situ, kami p makan..makanan....um!bukan makanan padang..tpy makanan ape ek?
tpy yg ni lagi unik..makanan dye berasaskan ikan..
tp, ikan ni we ollz xpnah tgok..bukan aku sorang je tau..
pssst..tapi aku tengok cam ikan pirahna jek..huhu3..
hah!tringt pulak..makanan sunda...
kt wilujeng sumping balibu..area2 nk turun dari tangkupan perahu tu..
sedap!siriyes nyummy!

selesai melantak makan.....g shoOoping lagi..
kali ni,,g kt pasar baru trade cNtre..
macam2 barang ade kat sini..telekung,tudung,baju,jaket,hndbeg,kain2 arggghhh...byak la..,..smrt doe jacket2 kt sini..macam2 jenis..harga ribu riban..but still, after tuka, puluh2 hinggit jek..xsampay seratus pun!
MySpace
5 jam kitorang spend tyme kt sini..tp xcukup!!hahahah...

mule2 aku imagine , tempat macam chow kit road tu..atau macam kt jalan TAR tu..
tp,sebaliknya macam yang kt perlis tu..ape ek?arr..padang besar..lebih kurang la..tp yang kt sini ag bez!bile da shOoping xhingt dunia dah..Cik mOon tu boley pulak hilang..ikot cik Raz shoOping..hahah..
sEe..shoOping merapatkan hubungan dgn sum1 yang korang xpnah bcakap pun..

da sHOoping, g la makan lagi..makanan sunda lagi...
pas makan..shoOping ag..eh!bosan plak..hahah..kt factOry outlet..memandangkan aku da hampir2 kehabisan dwet, maka malam tu juz pOsing2 je kt depan sume factOry outlet kt situ..
hahahah..
naseb la...sape soh kedai kauorang cantek2...

malam tu jugak,Moon ilang lagi..aaissehh..p cari,rupenye, malam tu giliran mOon pulak saket prOt..hahah..
melabur di tempat mahal ok!!hehe
da settle sume..balik oTel!!

esOk nk bjalan lagiii...kt jakarta pulak...
g safari park n shOoping lagi..

dah2..menat nak taip..mOod pun xhade ni..
nunytez...

p/s: pic aku letak kt last part..



seMalam punye cerita..

semalam......
aku g keje cam byase...:)...kuar kol 7.45..dem!jalan jem..nyampah..
tempat keje aku jauh la jugak dary umah yg aku tinggal..
dlm 30 minit..jauh x?ke dekat?ngee..
xkesah lew..yg penting aku sangat malas untuk men'drive' kereta ke tmpt kerja..
sbb...malas..
dem!aku xtau pe yang aku nak tulis sebenarnya..

pas balik keje semalam, terus siap2..nak g makan..
akak aku yang pemalas masak tu ajak kuar makan..
punye la katak tempurung, aku xtaw rupenye banyak gile kedai makan berhampiran rumah aku..
yela..akak aku asek bawak g makan depan umah tunang dye jek.siriyes bosan n myampah..=.="..
ngee..tp yg beznya, tunang dye akan byar..so aku mmg akan melantak puas2 di situ..

mule2 aku cadang nak makan kedai btul2 sebelah umah aku..aku bru jumpe kedai tu sbb tgahri tu aku ngn senior aku g jumpe client..odw dye bgtaw pasal kedai tu..
punye la bgga nk bagitw akak aku..sebab aku ingat akak aku tak tahu..ceh!dye lagi expert..
MySpace
siap bgtw ag kat mana area budak bomba akan duduk..budak motor..mcm2 budak la..CANCeL..

last2 decide nak makan kat aNgsaNa...odw nk g jem lagi..=.="..asal semalam jem gile ar!! sO, nk lalu kempas..da alang2 nk lalu kempas, decide ag..makan kt kempas je la..
pas aku lalui onak ranjau jem kat situ..blum sampai ag, akak aku yang bengong tu, tetibe kate..

"angah, makan kt hutan bandar la..kt situ pun sedap gak, ade chicken chop..rm5 jek.."

argggghhh!!!aku tengking akak aku..HOI!AKU PENAT LA!JANGAN MEMAIN BOLEH TAK!!?
MySpace

ok..aku tipu..dalam aty je aku ckp..kalau nak kena tampar laju2, aku akan tengking macam tu..=D..
last2 g la hutan bandar yg sptutnya dekat je ngn umah aku, sbb melencong sane sini, jadi jauh..=.="..
da la xde duit..JPA xmasuk lagi!!:((..

ok2..smpay2 Hutan bandar jek, ade kedai makan kat situ..sangat ramai ok..!tp makanan dye sedap..
sume bende yang diletakkan atas meja,( otak2,kacang rebus, jeli kelapa), kitorang sapu habis makan..
niat di hati nak berjimat..
alahai..bab makan, memang xkan berjimat punye..napsu besar btul!

pas tu, akak aku pulak drive..aku menat kan..dye tnye aku.." nak g mane, balik ke g bandar(CS)..??"..
tpy dalam masa btanye tu, dye melencong ke arah bandar..LOL..

da ke sane, ape lagi..enJoy la..huhu3..g tgok cite " THE TOURIST"...
Oo em Ji..OMG!omg!....cite tu memang best sangat..bes gileee...
MySpace
kihkih..sebab aku minat angelina jolie n jOhnny dEpp tuuu...:)..
tp!bez!...^^

paS wayang..g la pasar malam..
u knoe, parking kt CS tu mahal nak mampos.....maka sesungguhnya, we oolz parking la kt tepi2 jalan yang bhampiran...

pas jengjalan kat pasar malam ,dem!kete we ollz disekat?di ape ntah..yang penting, xley nak kuar..=.="..juz ade ruang sikit je...
tp , sebagai pompuan yang mengade2 , mmg aku xnak buat stunt kt situ ok!buat nye tlanggar kete belakang n kete sebelah yang bodoh sekat kete kitorang , naya pulak..

pastu!ade pulak ntah dari ceruk mane ntah, ade pasang karoke..karoke ok!bukan suara artis2..tp suara org perasan artis..ni yang susah bila ada yang perasan suara sedap!
mau muntah biru di situ..
MySpace
even, abg aku yang suara sedap tu pun, xbrani tau, nk karoke depan orang ramai..

tp!dekat2 situ, ade la beberapa mamat yang dok repair kereta..pas sttle, dyorg offer nk kuarkan kete dari situ..tros gatal setuju!

dan .....dapat la kuar, hehe2..dan balik dengan gembira..odw balik, dye msj2 aku..nk g Pd..nek mOto..hOpe kamOo smpy dgn slmt....=)..
tidOo nyenyak..

MySpace

p/s: aku xsuke johor...penang lagi bez!
p/s/s: thankz pada yang tolong kami malam semalam MySpace...

Monday, January 3, 2011

1.1.11

waaaahhh!!aku lmbt 3 ary..sOrry..bukan aku lMbb ok!
tp...ke"bz"an yg sgt mLmpau..=)...
yes!sgt2 bz..
oh..sPe2 yg xtau..i ny skrg..wanita bkerjaya...i'm auditor now.. MySpace ngeee..=)...

byak jnjy2 manis aku xttunai pOn..
aku smpt tulih tajuk jek..pahtu ..tido..hahha..
psl lOst world of tmbun,kOrea,bandung.. smua xwat ag..:D..
nnty la..tggu aku ttbe mOod ngade sudah mari, t ak tulih..

XXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXX


da ame xtulih,skill aku mengarut dan mncarut da ilang ar..
ttbe aku rse boring bce blog aku sndiry..=.="..

nk cite pasallll.....aku+mereka!
sabtu ary tu..(1.1.11)..aku nk g anta adik aku yg stdy kt ipOh tu..
Odw nk g sane, aku ckp ngn mak,ayah aku...
nk g penang,nk amek buku..

tepat jam 8.45 malam aku smpy..
bdebar2 aku g nek tingkt 5,,nk tggu reaksi x-rumet aku..
sperty yg dijangka!hajar tkejut gile!!dye mcm..aku mimpi ke ny ja..mimpy ke??ngee..
then,aku ke bilik mas pulak...histeria ok!mas jerit sgt kuat...heheheh..=)..

then, aku blari ke bilik meeting saujana..ade meeting d situ..
mahu jumpe kwn2 ikmar aku..
especially "abg" aku..
tp..trsa macam...
khadiran aku ..macam.....
ummmph..
xdihargai..??ngeee..
nymph!
xde la..aku rsa mcm xsdp..tu jek...
mcm mnggu majlis sbb org tgok aku macm...eh!sape tu??
dan..smua mcm buat bodo je..
MySpace
aku pun balik...
then..jUmpe, nina,mamal,tiKon..
ya allah..rIndunyer...
aku kcewa xdpt overnite kt situ...
tp,aku janjy..aku akan kembali....
ok!sgt sengall...hahhaha...

p/s: surprise itu seronok..ngeee..:)
p/s/s: hoi2...lUpe!!!happy new Year.....^^


© Aja Shar | Templates by: Nurulchumel Design | All Rights Reserved™