Monday, September 20, 2010

aku bncy bile aku sedih!

erm..aku sbnonyer xpndaY nk mengarang aYat yg bez..sumtime jeles bile bce bLog org len..ayat depa mmg aku suke gile smpay nk troskn pmbacaan..bez wOo..1 blog yg aku suke, sya khai,jadi?..blog ni bez..^^..tp ade je yg xbez dry aku..:p
ok..end of story..sbb aku nk cite psl bnde lain sbno nyer.. 
 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

aku sbnarnye nga sedih sgt ni...waaaaaa....klu mak aku ade konpom aku akn nangez di bahu mak aku...tension.xpnah aku rse sedey mcm ni..nyesal2..aku myesal..seb baik la iman aku kuat, lau x..ish..xtaw la aku jdy ape..
abg moshi2..aku sedey..sedey.. sedey sgt2....tu je nk bgtaw..nk tido..dmm..



Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, September 15, 2010

aLLah masiH sYgkaN aku..^^

hUm..exciDeN..fuh..tYme raYe2 ni, bYk giler kisaH2 tragik yG blaku...exciDen la yg aku mksudKn..lam base mLyu,keMalanGan jLn raye..mOto , keTer , bUs...haish...nGeri pUn yer...Ye la..Tyme raYe ni la nk jumpe seDare mare, tuP2 exciden..ksian kaN..=.="..erm,,sO aku pun nk kOngsi sikit pGlmN aku yG 'hampir2' exciden...hmpir2 je taw..bYak ny aku sNraikaN...kOrg bCe je la yEr..hehehe..

tawOn 1989...ar..nI tahun aku lahir tau!da de experienCe exciDen..erm..tYme tu aku dlm prOt ag..dLm..7 buLan cmtu.joHor, lokasi kjadiaN...mY mum blik kPg(johor laR)..tYme ni my femeLi dok sarwk..sewa kete then g mersing rSenyer..sLalunyer..mak aku akn dOk dpn skalY..aka sbLh pmndu lar..my fther...tHen....sddnly, ary tu mak aku dciDe nk dOk bLkg..ar..seb baik..exciden kt dPn..sO, mY mum n aku sLmt.,.tP aku tgOlek sket dlm pRot...sBb aku lahir soNgsang..kaki kuar dLu..^^..hum..allh sYgkn aku kan..^^

thUn 1990 an..xingt!tP ny kjadian yg pLing aku ingt!sbb...sbb hmpir exciden ngn lori..snGal doh!!nk g mersing gax..lori tu dary sblh kiri nk msuk line kitorg tyme tu..dan2 dye main msuk jek..dye sodok kitorg tau!ayh wat stunt sikit nk bpusing2 kereta..lari ke sblh knn saNe..(jln rye ni 3 line, mule2 kitorg kt line tgh)..seb baik lar kete yg kt line 3 tu smpt brek..lau x..ish2..konpom da xde kami..(sbb yg line 3 tu biasenyer utk krta yg hdlaju slju2 nye)..allh sYgkn aku kan..^^

tyme ni..mmbr aku amek aku blik dry sekolah..nisa ikot skli..kitorg 1 taman kn..then sllunyer, nisa akn dok sblh kiri n aku sblh knn di bhgian blkg...tp ritu aku tibe2 tuka tmpt ngn dye..ditkdirkn, ade kete lggar kt tmpt aku dok..tplnting aku ke tmpt nisa..org xprsan ade krta..tp aku ok je..juz lenguh2..kete je yg trok..yg ni aku bsyukur sgt..sBb..seb baik aku yg kne..klu nisa, mmg aku akn rse bslh..

thun 2007-kini..(stat aku da pnday bwk kete)
Tyme ny aku Tmankn mmber aku nk g btu fringgi ..mLm la..after da sttle shOoping, nk blik ..dlm kol 12 lbey mcmtu..arr..then..aku nk turun tu..slalu men sebat , laju je...tp ary tu ntah knpe..akU bwa slOw sikit..n kBtulan aku ngan tkN  clsh..nk tuka gear..aley2 ade kreta msukk line aku dan srta mrta aku tros brek...panik gax tyme tu..yg aku bsyukur giler..org tu smpt brek..n aku pun smpt gax..tHen aku xpanik g kekiri..kiri tu gaung kot..sPe org penang taw la jLn nk g btu fringgi tu..yg tyme pusing2 tu..tyme ni aku sdar..allh sygkn aku..^^

tyme len lak..aku mmg ngntOkz giler..cam mamai2..aku xprsaan yg trfic light merah..yg ijau juz utk jlN lurus jek..aku nk g kanN tyme tu..tyme nk blok knN tu..tbe2 krta aku mati enjiN..ak klm kbut idupkn enjin..tbe2 mmber aku ckp"lex la, merah ag.."..tyme tu..ak sdr..allh sygkn ak..enjin aku mty sbb xnk bg aku jln..

ade ag..tyme tu aku bwa kt highway..nk kuar tu ade yg selekoh pusing2..aku ngn slmbe ttidor..pstu aku tdengar org hon..tros tjage n aku btolkn knderaan aku yg hmpir lnggor divider..bila aku tgok crmin..xde kete pun kt blkg aku..so, hoN tu??allh tOlong aku ag..

tyme ni nk g n9 amek kkk aku..aku bwa kncil(manual) then ayh bwa avnza(auto)..ayh aku bwa kete laju kot..cmne kncil aku tu nk kjar bpa aku??siap berdiri ag tkan minyak..tHen..g highway..ni 1st tyme aku bwa kt hgway..xde exprience..aku mmg follow bpa aku gile2..bpa aku potong aku potong..bpa ak k knn , ak ikot..xtgok kreta ni..bpa aku lax kne pstykn ade x krte..then ade 1 thap tu, bpa aku msuk line kiri..aku, dgn slmbe nyer nk msuk kri, tp de krta laju yg sblh kiri ..tp aku msuk dgn slmbenye..then kerta tu ke knn..tyme ni..mak ak kter, lau ak lmbt je, mmg blggar kitorg..fuh!slmt..

pastu..ary yg sama, aku bwa kt highwy..adik2 aku mmbute sumenyer..aku bwa laju nk kjar bpa aku..ttb2 bpa aku brek ..aku dry jauh beb ..brek kcmasan..sipi je nk lggar bpa ak sndiry..klu lmbt sikit konpom bdntum..fuh..ak slmt ag..

kjadian lain..aku nk blik kpg..bwa kncil je..kt dpn aku ...bwa honda..xingt honda ape..lmBb giler !!aku da bengang..bwa laju2 pstu konon nk potong la...pstu!si honda tu boley plak bwa laju..men2 ngn aku doh..tyme tu..krta dri arh lain tu da ade dpn aku..aku tros msuk je line tu blik..aku msuk tu dan2 plk tu..adik2 aku sume da nagez da..syukur sgt.bangg nyer honda..!!

yg ni plak..mmg slh aku..aku bwa krta..Then dpn aku kte org yg bljr mmndu tu..oh!yupz..mmg sgt lmbb..aku pun tros potong jek..pdhal ade kreta dry arh sane tu..dah la tu..aku siap plahankn knderaan sbb nk tgok spe yg bwa kete lmbb tu..then sdr2 jek krta tu da btol2 dkt..aku men msuk je..aku slmt ag..allh sygkn aku..

koRg msty ade experienCe camNy kan..konFom..aku pun..rase bsYukur sgt..tp kdg2 aku takot gax..smpay bile aku akn "diselamatkn"..tp..aku juz prlu doa n tawakal kan..^^..

oh!tp aku ade exprience exciden btol2..sbb nk sgt rse kot..seb baik moto je..exciden pling bggg..sbb aku lggar divider yg xptot aku lggar..n aku tau nk lggr ..aish!so..blkg + bhu aku luke..then kaki lebab2..k.did plak kne kt kaki..hum..sori k.did..oh!tp, aku wat kjian, sume yg bwa moto msty ade exprince exciden wlupun skli..kan2..ok!dat all my stOory mOOry..doakan kite sume slmt ..n ingt..aLLah sygkn kita..n jgn lupe , kita pun kne syg allh..^^


Image and video hosting by TinyPic

Thursday, September 2, 2010

oh!sye jiwang aRy nY~~

hUrm..da lame xuPdate bLog...lBey kuwaNg seminGgu dah!bnYak bNde nk cRite Tp tyme nga karnag2 aYat,ttbe damN,, mLs giler..~!hahha..~

wOkeyh!trOs msuk Topik..aRy ny nk stOory pasal???.....paSallll   cinta klu bhse kiter..omputih cKp love...Korea lax saRang..oRg siBuk ciTer pSl RaYer..aku sibUk lax nk citer psaL cinTan cinTun ni..erk!suka ati aku lar..bLog aku..hihihih~~

eRm..cinta ek..aKu de mmber yg ..masih sYgkn ex-bF dYe..n sThu aku..ex-bf dYe pOn dok tGile2 kn dyer...Tp...dye xnk trime si "m" ni dgn alsaN.."cinta xsemestynyer memiLiki.."...sYe xphm..=.="

yg sOrg ag..his husbNd pNs braN..tYme ok..rOmantik..tP..tYme x ok..sepak trajang jd sNtapan..tp mmber me, ttp sYang N cintakn suami dye..sYe masih xphm..=.="..

aku??erm...aKu pun ade suke sum1..sum1 yg aKu sgt2 suke..mYb..aKu pun xpsty ngn prsaaN aku..mungkin hnye sKadar MINAT..xpe..sLagy sye xjumpe mr right..sYe akn Trus mminati dYe..cinta ker?ntah la..ish..aku Pun bukan phm sgt cinta ni..dLu yup..aku pnah bciNta.3 thun kot..putus dtgah jLn..ye!aku sNtiasa pikirkN aku pNyebabnyer..wLupun dYe da de pNggnti..dGn cpatnyer..aish..asal nk citer psl bNde sedih nyh!!xMo2..

bg aku..cinta tu tanggungjawab..sama mcm Moon ckp..^^..Kenapa cinta adalah satu tanggungjawab?  cinta merupakan satu tanggungjawab bagi kita sekiranya kita bersetuju untuk menerima cinta itu..Mmbri ksih sYg tu tnngungjwb la tu..^^..sbB..klu da sYg..kn tugas msing2, bg ksih syg...~byk tnggujwb sbnonyer..nk g tmn shOoping lar..nk mKn same2..sTdy same2..bhgi mse ngn kwn2 plak..~

Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya.tp..kdg2 cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.
Kdg2 tpikr gax..sPe la yg bkl jdy temaN idup aku..kdg2 rse cam fed uP pun ye..yeLa..biler aku suke org tu..org tu xsuke aku..yg Pling bNcy, org yg aku xsuke plak tkejar2..rimaS pun Ye..mY mum kater.."cintai lah sesOrg yg mencintai aNgah spnuh aty"..mak yg cKp taw..hum..sO..skrg ni..aku kNe tggu la ea..llaki yg Btol2 mnciNtai aku..waahh!tggu2..ade kOt kt lUar saNe..ade ke?sO..wait N see~
Tp mesti bez..bilEr saLing cinta mncintai...


p/s: whO loves yOu??hum..ni yg jdy tnde tnyer..

Image and video hosting by TinyPic
© Aja Shar | Templates by: Nurulchumel Design | All Rights Reserved™