Wednesday, December 12, 2012

alhamdullillah

Salam 1 malaysia
 
sejak da bekerjaya , blog ni maken di abaikan .. bizi kah ..op coz la. hello.. wanita bekerjaya..hehe. aku membayangkan kalau la aku da berumah tangga , blog ni memang terus terjatuh ke , ape benda aku merepek entah.. bla bla bla..

sebenarnya kan, aku bosan , tapi aku suka. camna tu? aku sekarang ni kerja kat sebuah company, pasaraya la, kan johor ni.. lebih kurang macam giant, tesco.. cuma pasaraya ni tempatan sahaja , dan hanya terdapat di johor sahaja.. so , apa yang aku nak cakap ni ek? oh ... so , macam , gaji aku agak rendah? tak jugak, cukup ekceli untuk keperluan aku..

cuma. since aku nak berumah tangga , 5 bulan lagi , so , sekarang ni , aku macam dah terpikir untuk cari kerja lain yang imbuhan nya lagi besar.. tapi , takut pulak , bila gaji yang lebih besar tanggungjawab , bebanan, amanah pun lagi besar..

um , entah la eak! aiyakk. sekarang ni pun, kerja aku xberapa susah .. pastuh, rakan seperjuangan sangat happening dan seronok.. cuma .. ade la head atas yang ehem2 kan..biasa la .. mesti la ade yang tak bestnya.. sebab tu risau bila nak carik kerja lain, jap lagi member baru pulak , tak best..

bersyukur aja la kan.. ramai lagi yang tak ade kerja , insyaallah , nak membina masjid , ade rezeki yang Allah akan beri.. saya percaya itu..
 
p/s ada sesiapa tak nak sponsor untuk saya kahwin..hihikz:)
 
 
 
Photobucket

Tuesday, October 16, 2012

kerja ? saye suka belaja!

bila nga duduk termenung , untuk rehat a few minute after bz wat keje , mencurah curah idea. rasa nak terus buka blog , taip laju-laju , which is tak boleh laaa.. tengah keje .. tapi bila da balik umah , pas mandi , dan melantak sekenyang nya , relax - relax , buka lappy , n terus ke blog comel dan hot nih , terus idea hilang.. tulis padam , taip delete, senyum sorang - sorang .. arrrrggghh , idea , datang la kau..datang...=.="..

hai semua , rindu saya takk..rindu laaa.. sebab , saya nak cerita pasal perangai perempuan ..ade kene mengeenaa takkk.. mesti laaa tak!.hahah..=.="

perempuan .. leceh ar, ngade , emosi lebih! really? yes , op cozz laa.. kalau tak , perempuan tak leh jadi emak! ye betull sangat.. sebab apa kawan - kawan .. sebab:  perempuan ni sangat sensitif  , jadi lebih peka.. anak - anak sedih , ingat mak tak perasan? tak payah la nak nangis bawah dapur sorang-sorang ..aura sedih kau , macam bluetooth tau! .. macam aku , belum mata berkaca lagi , mak aku dah wat drama korea , peluk2 , tanye masalah..^____^. < aku bengang, sebab tadi ade mamat bunguk cakap , pompuan ni sensitip nauzubillah , tak tahu , dia perli mak dia sendiri , dush2>
 
bai de ways, ni semua mukadimah aje! aku nak cite pasal kerja .. 
well, aku da start kerja , 10 september yang lepas , sebagai account assistant.. ekceli , aku prefer audit assistant , sebab time praktikal dulu , aku praktis bagai audit ni 6 bulan , last - last aku kena start semula , dari zero.

dulu , ade sorang akak bagitau aku , " ala dik , t da kerja pun start dari zero , macam tak belajar apa, ".. yes! she's right . ada betulnya .. tapi , mungkin aku belum tahu lagi , atau tak nampak lagi , keperluan ilmu yang aku tuntut dulu tu , untuk kerja aku , tapi mana tahu , tahun depan , tahun lagi satu..kan kan kan.? 
 
tapi kan , belajar sangat-sangat syoookkk ! boley bangun sukahati , pegi ke tak suka hati ,  yang tak best , assigment + test..
kerja? kene bangun awal ! masak sendiri ! buat kerja tak berhenti like u are robot , then , kamu mane boley suka hati tak datang okee.. nak kene fired keer!  tapi ujung bulan , dapat gaji..tehee...

tapi , yang penting , bersyukur dengan apa yang ade.. itu kan lebih baik..^_____^...
 
 
 
 
 
 
 Photobucket

Thursday, October 11, 2012

jangan mengata orang!

 
eeei, tengok budak tuuee, baruw 20 tahun dah tunang , gatalnyee ia..nyampah mak ! kih2..
wat! da nak kawen ? tak nak keje dulu ke ?tolong mak ayah..

see, senario masyarakat kita . kalau tak kawen , tak laku , ANDALUSIA , wat so ever.. terlebih laku , GELENYAR ,GATAL , suma kuar ..

oh , my ! lupa pulak .. assalamualaikum sahabat , datin , datuk, hot guy, hot gugurl! ..tehee..

by the way , aku pun penah gak tergolong dengan geng " kata mengata" ni..
but at the end! terkone sendiri..

my point is , JANGAN MENGATA ORANG, takut TERKENA KAT BATANG HIDUNG SENDIRI! :)
sajee capital lock, terusss nampak, jelass ekau !

kisah dahulu :

Mak : Angah , along nak tunang raya ni , tahun depan kawen..
Angah aka aku : WAT! ( bajet tkezut) .. cepatnya , baru kenal berapa bulan .. GATALnye alongg.. baru 22 TAHUN.. angah tak setuju ! kalau buat jugak , angah tak balik raya ni! ( bajet cam mak aku mintak persetujuan aje kan..)

Mak : Alaa, balik la ngah. akk kau tuu..

Angah aka aku : tengok laaaa..=.="

pendek cite , aku balik , akk aku tunang , da kawen , da ade anak 1 ..

So?

so,, aku nak cite pasal aku pulak.. yang sepesen jugak rupanya! 'gang!!! '  < malu>

aku pun tunang after kenal 4 months di umur 22 TAHUN.. see, nampak tak point aku.. aku dok kate akak aku gatal , tetibaaa aku lagi gatal.. kenal 4 bulan , nak tunang..

tapi aku bayeek sikit, kawen tahun depan, 24 tahun.. after 2 years , n dah kerja..^_____^

therefore sygs! JANGAN MENGATA ORANG YA...:))..

 
 
 
 
 
 
Photobucket

Monday, June 18, 2012

kembali..:)

salam :D

seriyes , sangat lama tinggalkan dunia blog.. bukan da lupa, tapi entah la, buka hanya membaca entri2 lama , tak pun , usha2 dan blogwalking entry kesukaan jiwa dan raga..hehe..

kalau nak kongsi , banyakkk sangat cite hot sensasi , gila banyak..tapi ..semua nya hanya tersemat dalam ingatan..haii..rasa macam sastera pulak tulis macam ni..feeling-feeling kata-kata pujangga gitu..haish , kengkadang , dah rasa macam pelajar jurusan doktor, gaya bizi melampau tak updated blog..tehee..fatin liyana pun update blog dia..:D

um! sekarang nga final exam..insyallah , final sem , insyallah konvo bulan 9 ni..insyallah akan bergelar graduasi ijazah sarjana muda perakaunan...doakan saya ..:)..

harapan sangat tinggi , mahu dapat kerja , gaji sangat besar , nak bantu mak dan ayah , dan kahwin...teettt! heehee..

anyways , wish me luck!  :-*

 
 
 
 
 
Photobucket

Monday, February 6, 2012

tips: senaman terpantas utk kurus..hnya perlukan 5 minit..:)..cepat n mudah..

Salam syg..

Tu diaa, tajukk..gaya cam salesman pun ada..haha..aku baru ja dapat tau benda nii semalam..dasyat la..senaman ni tak susah pun..tak penat..tak kuarkan peluh..tak guna banyak tenaga , tapi boleh kurus..tak caya?sama la cam aku, tapi berkesan jugak..

Senaman ni ada 2 basic asas yang kene tau..step senaman dan bila masa yang sesuai nak buat..

Step:

1.. pandang ke arah kiri dengan semangat
2..pandang arah bertentangan iaitu kanan
3.. ulang langkah 1
4.. ulang langkah 2

masa untuk buat senaman ini ialah 













bila orang tanya ---> nak makan tak?teheee...


selamat berjaya kawan-kawan..oh!lebih mujarab , bila orang tu tanya , tyme bila dah malam..cepat-cepat buat senaman..:D



Photobucket

Thursday, February 2, 2012

bende yang aku kononnye tak mampu buat taim kecik, tapi..kacang jeee..

Salam syg...


Waaa..punye panjang tajuk..tapi aku boley janji entri aku mmg secoet je..tehhee..waktu2 zaman kanak-kanak riang , mesti korang ade 1 ketika korang terpikir , acam aduh, camne la nak jadik dewasa nih..tak reti ar....=.="..eh?tak hade? Aku selalu beeb..mungkin semangat kedewasaan aku menebal sejak aku dari kecik..sebab tu muka nampk comel dan matang jaa..hahaha..sila gelak...

Bai de ways, ade la certain perkara , yg aku kononnye pk tak mampu lakukan, ropenyee , ek eleh, senang je bai..gigit jari je..eh, petik jari je..settle..
gi
1..kuar duit kat mesin atm
Gelakkan kan aku latuh..relax la der..aku memang tyme kecik dulu, memikirkan acammane la aku nk kuarkan duit kat mesin atm..kena blajar code pape ke..betapa aku memikirkan , bende ni sangat secure dan rumit..kahkah..1st time aky kuarkan duit , aku macam, eh!!!acam gini jeee!!..

2. Bawak kereta
Haa, ni aku rasa u olls pun mesti terpkir kan..kan..kan..same la kitteww...hahaha..usha bapa aku bawak kete , seram kot..acammane nak masuk gear, belok sane sini..gulp! Takut..tapi , well ..aku dapat atasi dengan baik..tehee..

3. Pegi obersea
Ni alhamdullillah..rezeki tu ader..mana la kita boley jangka kan..aku pun...tehee..walaupun hnya korea, bandung dan singapore aku g..tapi its miracle..bagi aku la..sob sob..terharu kat diri sendiri..haha..

Ar..kan aku da cakap,entri aku pendeek jee..hee..oke dear..korang pun aku bet messti ade bnde yg korang ase xmampu buat, tp at the end, eceeh..kacang jee.

Adios..
Photobucket

Saturday, January 28, 2012

tips nak g obersea secara budget punye..part 1

Salam

mahu tak bercuti oversea?tak cukup duit?honey, duit ,memang sebtiasa tak cukup, kalau kita rancang elok elok , konpom cukup..acammane tu? acammane?eksited nyeee...nak g obesea..senang jee..korg rancang la percutian stail cam gini...

a) cuti kat obersea yang tmpt tu blmbak kawan korang..:)
Yang ni tak yah cakap ahh..apa la aja ni..jaat!hee..eh, betul ape..so, kat cny, korang da save budget tuk tempat tinggal..tu yg pnting kann..makan minum?ade setengah cakap , masak ar kat umah tmpt member..lepak luh..tak ley, time cenggini la lu orang mau rasa makanan obersea, setakat g korea lu orang carik nasi lemak, adei, baik makan kkat msia ye dak..tehee..
Bila ramai tak terkira kawan sjati korang..contohnya kat jepun..so, depa suma akan tolong jadi tour guide..kan ke mudah..save time la nak carik tempat menarik, jalan ke sane wat so ever..eh, sapa kata lenggang kangkung aje..korang pun kena la jugak usha2 , kot kot bagi kawan korang yang da biasa kat sane, sume tempat tak menarik katanye..ko la g usha, jangan malas sangat!

Alaaaaa! Tak de kawan pun kat mane2 obersea..punah harapan..oh..stop2..

Bila korang tak ade kawan, senang je...rancang pcutian sendiri dgn bajet sendiri..tapi klu nak bercuti ke indonesia, should be korang cari travel agent gak..selamat...:)..bende2 penting yg perlu amek kira ? Checkadout;-

A) penginapan.
Penginapan ni sangat penting..y?sbb ello, xkan g negara orang, dok tepi jalan..ye dak? Oke, tuk penginapan ni, korang carik la homestay ke, sebab homestay biasanya lambang cara idup depa..cth, masa aku g korea, so, dapat la tngok susun atur rumah depa camne..menarik..tok sah ngada2 carik otel 15 bintang ke ape ke..kat msia ada..tak pun, dok backpackers hotel, pun boley, budget otel..alaa..search je kat tenet..sekarang maklumat di ujung cari je..

B) tempat makan..
Da ade tmpt tido, kena la ade makan..yg ni agak susah la..kalau ko g korea ke, jepun ke..atau tempat yang kurang penduduk islam, so, utk yg beragama islam, susah sikit la..sebab , kita nak ley nak determine kehalalan sesuatu makanan..kadangkala , kopok pun tak halal u olls, eiskrim ke..o, kene hati2 la..cara ni, ko kene google tmpat makanan sekitar, tak pun kene tnye sapa2 yg da pegi..lebih mudah..

Oke la..ni je dulu..penat plak menaip guna fon ni..adei..t kita cite2 lagi..bye syg...





Photobucket

Monday, January 16, 2012

bf vs bff

salam
 
 

 bf ( boyfriend-buah hati pengarang jantung-cinta sejati-rindu dendam asmara) VS bff ( best fiend forever-teman sejati-sahabat dunia akhirat)

mana lagi penting bagi kauorang...?bf atau tunang - suami tak masuk sebab konpom-konpom kene pilih suami kannn! - atau pun bestfriend sehidup semati? it quite taf decision kan?

dulu, aku pun pernah lalui fasa ni..bestfriend aku jatuh cinta dengan lelaki yang aku cintai..pity her, since dari sekolah menengah..sampai matriks..as bff , aku patut jangan layan si dia..sebab , op coz la hati bff aku sdey, sebab dia pun suka mamat yang sama..guess wat? aku still pilih bf aku..aku ikut perasaan tanpa ikut kata hati..

at the end, menyesal..sadis kan..so, no matter what, u should choose ur bff..they/he/she are/is really precious  ..cinta datang dan pergi, tapi kasih sahabat kekal di hati..


apahal gua feeling lebih-lebih hari ni?apa lagi, cita korea la..lie to me..- tapi cita ni , dia korbankan cinta demi adik.tipikal korea kann...:)



p/s: moral of the story: choose wisely, n sayangi la kawan-kawan anda setiap hari..tehee..



Photobucket

Sunday, January 15, 2012

pompuan vs lelaki - poses



Salam

tadi aku fbwalking , guess wat, aku jumpa benda yang menarik..bagi aku la..hahah..so, sharing is caring, so check it out..:)



sumber: 9gag.com


sumber : omghumor.com




Photobucket

acammane saya jumpa tunang saya?

salam

teheee..gedik tak tajuk entri saya..kann..saya pun ase apasal la nak kecoh-kecoh..tapi , penat dah nak cite kat kengkawan anyak kali ( padahal i like sangat kalau bab cite-cite cinta nih)....

kisah kami, boley dikatakan...cinta pandang pertama.. (aduh..geli siot aku tapi bende alah ni..demmit!..sebab kau orang..aku bertahan..hahahaha..) oke, lepas saya clash ngan sumbody yang curang tu, saya macam tak tentu arah..mencari dan mencari..tehee..di manakah kau kekasih hati yang akan mencintaiku sepenuh hati..(feeling ala-ala romantik) ~

at the end, saya kena pegi praktikal kat johor..bai de way, azam 2011 saya tercapai coz, nak cari sum1 dalam hidup saya..(^_____^)

dann...selepas 4 hari, saya berada di tempat praktikal itu...

kak liza ( bukan nama sebenar) : aja, kenalkan ni encik adnan , kitanya maintenance - (dia kan engineer teknikal, so, tmpat aku praktikal tu 1 of dia nya client - merangkap abg ipar nye syarikat )

saya: toleh - sambil senyum tersipu-sipu malu.. ( tak leh ingat time tuh, memang aku sengaja bagi senyuman yang paling manis -kononnye)

dan! dia pun senyum..omg! ..cair mak!


waktu tu dia sangat kiut, muke ala-ala chinese look, n badan taf lagi..( sekarang kalah adibah noor =.="..hihikz,gurau jek)

macam nih la saya jumpa tunang saya, simple je..senyum menggoda sengih-sengih , dia senyum macho , da terdetik di hati..tapi saya awal -awal tu reject dia..nape ye..nanti-nati kita cite..

babai!(^____^)

p/s: sonok gak cite macam ni kat blog, teringat kenangan lama..



Photobucket

Saturday, January 14, 2012

bertukarrrr!!!



salam 
 
oh yeah , o yeaahh.. cantek tak , cantek tak? cantekk kann blog saye..(^________^)..ekceli, aku da lama usha - usha sis nurul ..eh, bukan usha ape pun..aku straight okeeh! usha kekreatifan dia laa..so, aku mintak sis, editkan blog aku..eh!bukan tak pandai..tak...sapa kate aku tak kreatif..just, nak bagi peluang sis kembangkan bakat beliau..(demmit, nak buat header sendiri pun terkial-kial)

puas hati dapat edit blog ni...canteek..!so, boley tak hapted selalu..tehee..(aduh, pasni tak de alasan da, tak nak edit blog)

tapi, button tips + my love tuh, tak berfungsi..hehe..saje gatai nak ada tab - tab cenggitu, tapi no idea nak letak apa..hahaha..

oke peep!thanks for reading...love you!:)




Photobucket

bungkusan!:))

salam

hai jejaka kacak dan tampan diluar sana, hai gegel ohsem yang hot lagi spicy..aww!teheee..suka kamu yeh, orang puji-puji..ye la, sape yang tak suka di puji..angkattt kaki!! dari kiri cepat jalann...:)..bai de wey, ai heppy sangat ari ni..cer la tanya knapa..cepat laa!sebab...bungkusan ai da sampai..bungkusan ku , yang ku pesan dari  lens cik yaya..soonnookkk sangat..! oke, gedikx pulak mak!keh keh..

pagi-pagi lagi aku dah bangun..sebab excited nak ambil bungkusan ...aku beli lens ....walaupun tak ade la rabun mane pun kan..:)..sajaaa...ala!macam tak biasa..nak santeek katenyee..pastuh, murah pulak tuh..



ni lah bungkusan nye..(^____^)



see, bungkusan dia comel..hello kitty!!teheee...:)

 ni lah , ekceli aku beli..2 pcs + free case + postage = rm 35 ajee...murah2...

lai lai lai..beli beli beli..hahaha..sape yang nak beli, tengok page nih...page kak yaya lens..konpom puas hati..
dia pun mesra rakyat..1 malaysia..tehee..

p/s: dekat 1 jam try nak pakai contact lens , tak dapat - dapat! nak give up je ase..

Wednesday, January 11, 2012

sebab kemalasan mengupdate blog..

seroiusly , ai malas nak update my blog, sebab tak ade mood disebabkan rupa parasnya sudah tidak begitu menawan..dan ai pun begitu malas untuk me'makeup'an beliau disebabkan ke'busy'an study( i hope laa..)..dan ketidak kekreatifan dalam diri sendiri..

maka... saya akan meminta khidmat dari sis nurul...=)...urgghh..cepatan la masa berlalu..cant wait...

oh, esok exam..wish me luck!!wish cepaat..tehee..

Photobucket

Sunday, January 8, 2012

when the time comes, your love will come

salam

entah ek, aku rasa macam bersyukur sangat..dulu, aku sorang-sorang aje..ayah dan mak , ada 10 orang anak yang perlu diurus, di atur..jadi, tak nak aku menyusahkan mereka..lumrah manusia, sapa yang tak nak disayangi, dicintai..honestly, selepas , aku dan nizam ( bukan nama sebenar ) berpisah, aku tak ade hala tuju..sayang sangat kat dia..bila aku dapat tahu, dia ada perempuan lain, aku benci perempuan tuh..aku tak dapat pujuk hati aku, yang lelaki itu yang patut aku salahkan, aku tak leh terima kenyataan hubungan 3 tahun tu berlalu sia-sia..sampai satu tahap, aku terduduk..meraung , menangis keseorangan..

sekarang, bila aku mampu tersenyum, bahagia memiliki pasangan yang sangat mencintai aku, membahagiakan aku..hey, aku da maken gemuk kan, bahagia punye pasal..tehee.. bila aku baca balik pasal bende ni , yang pernah aku suarakan di sini, di blog yang sama..kisah lalu

then, you knoe, you dont have to wait for love.. when the time comes, your love will come..
aku pegang kata-kata ni..dan hari ni, aku bahagia, dan quote ni, buat aku tersenyum..:).. 

tapi , sapa - sapa yang kat luar sane, yang belum jumpe mr right-buat ati-cinta kasih korang kena ingat, kawan-kawan kan ada...:)...A friend is someone who knows all about you and still loves you.



p/s: for him, i love you..(^____^)

Saturday, January 7, 2012

penangan examm..hehee,,:)

hai, u olls...study kee?tipu la tuu, abes ni..bacee blog i..tehee..=.="..gedix !..oke, nak cepat-cepat update..nak study...ni cerita pasal semalam..tau kan, musim sekarang ni musim mengawan, opss..exam..maka, sesungguhnya, memang la suma orang dok fokus sudy..muka , dan-dan jadik alim..senyum pun tak sempat daa..

tapi!semalamm...sebelum nak pergi exam, aku terserempak dengan budak pompuan melayu..menyanyi..perlahan..tapi, cam tak kesah jeek..mungkin  beliau yakin , suara beliau sedap, atau ingin menghiburkan hati!mungkin...

dah tuh, pas abes exam, aku dengan muka poyo dan penat, naik bas usm, nak keliling 1 RSt ni..driver bas tak ade lagi masa tu..pastuh, suddenly, u oll tau tak apa yang berlaku?? dengan tidak semena-mena, ada budak cina lelaki, menyanyi dalam bas tuh, dengan penuh tanda tanya perasaan menusuk kalbu..penuh dengan keyakinan dan kejiwangan..oh em ji..apahal pulak ni..oke, mungkin masalah jiwa..


aku teruskan pjalanan nak ke kafe saujana pulak..ttibe, ade pulak foreigner menyanyi..perlahan, tapi dengan penuh perasaan..adei, semalam, hari nyanyi sedunia kah?atau penangan exam maybe..study hard sampay jadi cenggitu??seraammm...


p/s: teringin gak nak nyanyi kuat-kuat, tapi baik tak payah..masalah jiwaa..

Thursday, January 5, 2012

dunia dunia..kecik nye engkau..:))

kini gemilang itu semakin pasti ku gengammmmm...gemilang suaraaaa.....keyakinan kiannnn dalammmm....
feeling2 like gemilang gitu..salam guys...

korang penah rasa tak sebenarnya dunia ni, alaa..kecik sangat..betul tak..tak penah? oke oke, salah soalan , korang penah tak kenal orang ni, aleh aleh eh! si dia tu besfriend sepupu ko..tak penah jugak..?da lah..aku cakap dengan orang yang penah jee...

cth situasi..::

abon: ni la awek aku, canteek kannn...
patimah:eh?! macam kenal la doh awek ko, kat mana ntah aku tengok..eh, macam kenal..kat mane ea..aduh..nama dia sapa?<------emo gila patimah ni..
abon:saripah

selepas sebulan

rizal: weh, patimah , lama tak jumpa..hee..cantik ko sekarang
patimah: hee..malu doh!..ape cite ko?
rizal: aku da clash dengan awek aku..kan aku ada cita, ada laki lain usha dia kan, dia da kapel sekarang..
patimah: seriyes?wait!sape nama awek ko?sarip dol kan?
rizal: otak ko,!saripah la..
patimah: haa!ko jangan cakap ngan aku, nama pkwa terkini dia abon
rizal: yup, erk?ko kenal ke..

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

cerita ni , aku alami sendiri , tapi..nama, situasi tu aku ubah lee sedikit..tehee..tapi..!!aku taim tu , tercengangg, mulut-terngaga-sangat-besar...sebab!abon tu rapat kot dengan aku..si rizal pun rapat ..selalu gak cite-cite masalah dia dengan aku..aku macam..aduh!!acammane nih..si abon ni yang rampas usha si awek rizal..so, aku diam aje..tehee..perlu kee i buat sesuatu..mengeruhkan keadaan adelaa..

oke, at dat time, aku terus dengan lajunya perasan..oh em ji,,dunia ni kecik je kan..alaarh, banyak je kan..korang mesti selalu jumpa situasi sebegini rupa..kan kan kan...seee... i told yuu.. dunia ni kecik jee..:))

oke, mahu uat revision..babai..

p/s: release tension tulis blog, sonok jugak..

Wednesday, January 4, 2012

blurrpp...kenyaang sangat..!teheee..


aip, salam semuaaa..gembiranya hatiku ini, andai da abes paper..=.="..tunggun 12 hb daa..tau tak, tau tak..mesti tak kan..kalau aku tanya je, tapi tak nak bagitau boley?tu diaa..try la, lau nak kena cepuk yee..sory sory..hee..alhamdullillah, tadi da lepas dua paper...Psa dan Mc..
kalau aku cakap senang boley?belagak la pulak kan..iye ye je ...ada susah ada senang..bila orang tanya , senang tak, aku jawab, okeh, sambey tersenyum girang (^__________________________^)...kau tak tahu , hati aku menangis lagu pilu oh sedih menikam kalbu..hado lagu tu?tak ada...aku reka jaa..anyways, da berlalu da pun...kalau aku menangis air mata darah sekalipun, tidak ada apa-apa yang boleh aku lakukan..oh..sadiss kau!

benci la..dah, stop..tak moh cita da pasal paper tadi, oke..oke ajeee...now atau dalam bahasa malaysia sekarang, aku nak cerita pasal..makan...tehee..kau tak nampak tajuk utama entri ini..yes, betapa aku menyatakan dengan taksub dan bangga kekenyangan kau..silap ber....ber apa ek..alaa, pas kenyang tuh, ade bunyik..aduh, lupa plak..hahahah...

tadi , pas exam petang yang sepatutnya habis kol 5.15 pm tapi abis jam 6.00 pm disebabkan kehilangan 1 paper soalan MC yang kononnya telah hilang tak dijumpai..carik punya carik punya carik, adee jeee..adei..sian tau perut i , lapa..munyik munyik lagu dangdut lagi..

so, aku dan member ku, pegi la tepi-tepi Qb , tuk membeli belah sambil makan...saya makan laksa + 2 ketul ayam..cukup cukup la tuh..kang maken gems..sapa nak jawab..+.+..tu je nak bagitahu..hee..

babai..

p/s: laksa tadi sangat sedap!kedai ujung sekali kt Qb..kedai?lori lah..hahaha..


Tuesday, January 3, 2012

exam ..good luck !

salam semuaa..

hee..gembira je korang eh, jeles tau..i bz sangat..=.="..because of? yeahh, dat rite, saya mahu exam..tehee..esok start, rasa da macam abes cover , tapi still..takott..ape?oke, fine..da kerja da sekarang kan..ape barang exam-exam nih..cet!..doakan saya ye..semoga dapat yang cemerlang kali ni..insyallah..tak ada yang mustahil kan..

rabu ( 4 januari 2012)
9am - public sector accounting
2.15pm management accounting and control

jumaat ( 6 januari 2012)
3pm business ethic

sabtu (7 januari 2012)
2.15pm bahasa malaysia 4

isnin (9 januari 2012)
9am accounting information system 2
2.15pm taxation issue

khamis (12 januari 2012)
2.15pm advanced FRS..

takuut!!tapi, gambatee nee..fighting!!wish me luck..
love you guys..

p/s: cepat la 12 hb...heee..

Monday, January 2, 2012

ade masa, kita tak akan jadi diri sendiri..

masuk entri ni, da doplas kali aku tulis-delete-tekan pangkah, tulis-delete-tekan pangkah..tak tahu nak merepek apa. hee..padahal tak stady lagi..bosan..rasa macam nak cepatan mahu abes, mahu cepatan kahwin...

tapi , hari tu, taim story mory ngan dr nasir ( penggawa- ketua felo-tauke besar kolej kediaman aku)..tiba-tiba sahaja, aku macam..(eh!nak sambung master laaa...)...pastu, tiba-tiba pulak , cik raz ( penolong penggawa kolej kediaman aku), ajak sambung kat korea..oke, nampak di situ, aku makin teruja dengar kata nak sambung kat korea..
 
tapi pulak..
tunang aku ni, aku nak simpan kat mana?at the end, aku masih tak tahu lagi..nak sambung master , or keje dan terus kawin..masih dalam dilemma lagi..

oke then, bebalik pada tajuk..aiseh, aku tak start pun lagi, baru mukadimah ni..chapter satu pun tak masuk lagi..hee..maksud aku , tajuk asal perbincangan kita..eh!kita?lantak ....tehee..tak, aku jas nak bagitahu je , aku konpius nak kawen atau nak sambung master..

hari tu, aku pegi perliss...aku da bagitahu kan..kat entri ni..nak pergi perlis..:)

malam nak bertolak , en tunang awal-awal pesan, bangun awal..sampai subuh-subuh..op coz la, aku tido-tido ayam..takut tak bangun..bimbang tak bangun..well..en tunang nak datang ambil aku , bersama-sama bakal mak + ayah mertua aku....

cuba  ekau teka, my tunang datang kol bape..teka la..aku paksa nih..eceh ceh,,nyampah nye...tak payah la teka..salah!! my tunang datang kol 12 tengah hari..=.="..sampai penang ni kol 10++ , pahtu, dok sesat..adeii..
hee..tapi aku malas nk cakap banyak sebb aku pun sesat nak cari chow rasta pahtu..sedey...=(

then, aku pun sampai la ke perlis..

aku cuba untuk menjadi diri sendiri..sumpah aku cuba..
tapi tak pandai...=.="

aku macam jadi muslimah sejati yang pendiam..oh, sungguh ayu..
tapi nampak macam sombong pulak..aku hanya tersenyum sipu, sambil tersengih-sengih..
oh, *malu*..

kena berubah!!mana boley..kang da kahwin, tetiba aku huhahhuha,pung pang pung pang..<----bercakap..
terkezut lak depa..heehe


p/s: tak sengaja untuk tak jadi diri sendiri..1st time nih , jumpa sedara mara di pihak sana..* malu *...
oke, lap u guys..

babai..
© Aja Shar | Templates by: Nurulchumel Design | All Rights Reserved™