Tuesday, October 16, 2012

kerja ? saye suka belaja!

bila nga duduk termenung , untuk rehat a few minute after bz wat keje , mencurah curah idea. rasa nak terus buka blog , taip laju-laju , which is tak boleh laaa.. tengah keje .. tapi bila da balik umah , pas mandi , dan melantak sekenyang nya , relax - relax , buka lappy , n terus ke blog comel dan hot nih , terus idea hilang.. tulis padam , taip delete, senyum sorang - sorang .. arrrrggghh , idea , datang la kau..datang...=.="..

hai semua , rindu saya takk..rindu laaa.. sebab , saya nak cerita pasal perangai perempuan ..ade kene mengeenaa takkk.. mesti laaa tak!.hahah..=.="

perempuan .. leceh ar, ngade , emosi lebih! really? yes , op cozz laa.. kalau tak , perempuan tak leh jadi emak! ye betull sangat.. sebab apa kawan - kawan .. sebab:  perempuan ni sangat sensitif  , jadi lebih peka.. anak - anak sedih , ingat mak tak perasan? tak payah la nak nangis bawah dapur sorang-sorang ..aura sedih kau , macam bluetooth tau! .. macam aku , belum mata berkaca lagi , mak aku dah wat drama korea , peluk2 , tanye masalah..^____^. < aku bengang, sebab tadi ade mamat bunguk cakap , pompuan ni sensitip nauzubillah , tak tahu , dia perli mak dia sendiri , dush2>
 
bai de ways, ni semua mukadimah aje! aku nak cite pasal kerja .. 
well, aku da start kerja , 10 september yang lepas , sebagai account assistant.. ekceli , aku prefer audit assistant , sebab time praktikal dulu , aku praktis bagai audit ni 6 bulan , last - last aku kena start semula , dari zero.

dulu , ade sorang akak bagitau aku , " ala dik , t da kerja pun start dari zero , macam tak belajar apa, ".. yes! she's right . ada betulnya .. tapi , mungkin aku belum tahu lagi , atau tak nampak lagi , keperluan ilmu yang aku tuntut dulu tu , untuk kerja aku , tapi mana tahu , tahun depan , tahun lagi satu..kan kan kan.? 
 
tapi kan , belajar sangat-sangat syoookkk ! boley bangun sukahati , pegi ke tak suka hati ,  yang tak best , assigment + test..
kerja? kene bangun awal ! masak sendiri ! buat kerja tak berhenti like u are robot , then , kamu mane boley suka hati tak datang okee.. nak kene fired keer!  tapi ujung bulan , dapat gaji..tehee...

tapi , yang penting , bersyukur dengan apa yang ade.. itu kan lebih baik..^_____^...
 
 
 
 
 
 
 Photobucket

Thursday, October 11, 2012

jangan mengata orang!

 
eeei, tengok budak tuuee, baruw 20 tahun dah tunang , gatalnyee ia..nyampah mak ! kih2..
wat! da nak kawen ? tak nak keje dulu ke ?tolong mak ayah..

see, senario masyarakat kita . kalau tak kawen , tak laku , ANDALUSIA , wat so ever.. terlebih laku , GELENYAR ,GATAL , suma kuar ..

oh , my ! lupa pulak .. assalamualaikum sahabat , datin , datuk, hot guy, hot gugurl! ..tehee..

by the way , aku pun penah gak tergolong dengan geng " kata mengata" ni..
but at the end! terkone sendiri..

my point is , JANGAN MENGATA ORANG, takut TERKENA KAT BATANG HIDUNG SENDIRI! :)
sajee capital lock, terusss nampak, jelass ekau !

kisah dahulu :

Mak : Angah , along nak tunang raya ni , tahun depan kawen..
Angah aka aku : WAT! ( bajet tkezut) .. cepatnya , baru kenal berapa bulan .. GATALnye alongg.. baru 22 TAHUN.. angah tak setuju ! kalau buat jugak , angah tak balik raya ni! ( bajet cam mak aku mintak persetujuan aje kan..)

Mak : Alaa, balik la ngah. akk kau tuu..

Angah aka aku : tengok laaaa..=.="

pendek cite , aku balik , akk aku tunang , da kawen , da ade anak 1 ..

So?

so,, aku nak cite pasal aku pulak.. yang sepesen jugak rupanya! 'gang!!! '  < malu>

aku pun tunang after kenal 4 months di umur 22 TAHUN.. see, nampak tak point aku.. aku dok kate akak aku gatal , tetibaaa aku lagi gatal.. kenal 4 bulan , nak tunang..

tapi aku bayeek sikit, kawen tahun depan, 24 tahun.. after 2 years , n dah kerja..^_____^

therefore sygs! JANGAN MENGATA ORANG YA...:))..

 
 
 
 
 
 
Photobucket
© Aja Shar | Templates by: Nurulchumel Design | All Rights Reserved™