Thursday, July 25, 2013

bakal seorang ummi

Assalamualaikum peeps.. !

Memula nak ikut kronologi la kononye . Pes nikah , pahtu, malam berinai , kemudian majelis kenduri , seterusnya majlis bertandang dan ber' honeymoon bagai '.. macam sorang blogger ni .  I always mengikuti kesah hidupnye ..  always.   belog esmaliza , pas satu.  Satu dia cite . Yang paling syahdu.  Cerita pasal arwah adiknya , sampai aku pun menangis sama. Yang best , esma ni , dia akan reply every komen , macam friendly gituu.. eh?! Apasal pulak proses puji memuji pulak berlaku ni.. melalut suda .. 

Ekeceli. The reason y aku sangat gelogoh nak hapted blog ni , sebab rasa nak bagi tau semua orang saya bakal menjadi seorang ummi , insha allah.. kandungan baru 2 bulan .  Maseh banyak bulan lagi mau jaga .. doakan ya.. 
Dan seperaisly , sebenarnya , aku dapat tau aku pregnant menggunakan upt , seminggu sebelum aku period .. gelogoh takk.. haha.  Ni pun punye la gelojoh nak cerite , gigih aku hapted guna talipon.. kuikui .. juling juling mate tengok urup urup .  Kalau typo tu , pepaham je la.. 

Ekceli aku punye bengong , 3 kali aku beli upt , 2 kali sebelum tu op coz la kecewa.. disebabkan baru lagi , mane la bole detect hoii.  Tapi the feeling of mum ni , da start after seminggu aku kahwin , tak tau kenapa.. hatiku keras mengatakan aku telah pregnant .. perghh ,ayat .. haha.. tapo seriyesly , siap beli upt pertama .. deng! Negatif la.. a few days , aku , aku period , sediihh menguasai diri.. tapi tapi tapi period aku tetibe jeekk , sikit then , 4 ari jee.. konpius i .. selalu period aku 7-13 hari , tetap 28 cycle. Tengok tengok excited pregnant , hal period aku pun , aku kongsi .. haha. 

Selepas itu , aku pun pegi berhoneymoon bersama suami yyang tercinta , hari last berada di situ, aku telah membeli upt yang kedua .. haha.. gigih jalan kaki tau..bukan gelogoh benau , tapi aku da start muntah2 , dahtu bau hidung ni sensitip , sampai perfume somi pun aku tak mampu nak hidu.  Dan setelah nengecheck nya, negatif jugakk.  Sedih lagi , da hampa sesangat . 

Tapi sifat keibuan dan feeling feeling perut ade isi tu trus menguasai diri aku.. pastu aku paksa laki aku bawak g klinik .. tak segan silu aku yakinkan en somi yang isteri comelnye ni bakal menjadi ibu.. hummmm. Hampa la oii.. doktor kate angin je nii ..lagi lagi aku baruu je abes period.. celah mane la oii ko nak mengandung..perasaan aku dr cakap cam gini sebab hampa sangat. 

Tak puas hati , sebab upt dip n tell ni kate dia boleh detect pregnant seawal seminggu sebelum datang period. Ketika itu, barulah aku sedar, laaa.. orang lain, Cek upt seminggu lepas tak datang period , aku cek seminggu lepas kahwin.. bengong betul .. tapi tapi tapi aku degil .. haha seminggu sebelum aku patut period , aku telah membeli upt dip n tell ni. Balik je terus cek.  Tak tunggu pagi sok pun.. cek cek , negatif .simpan balik. Pastu sebelum nak buang , tengok balik sebab sedih , tetiba eh?!! Ade line la.. ade 2 line ,  1terang , 1 samar samar.

En somi balik je , terus tunjukkk ..
Abg : nape sayang abg nampak excitd ni..
Aku:  abg, ayg pregnant .. tngok ni tebgokk ni..
Abg: eh, yelah ade samar samar .alhamdullillah.
Terus kene peluk dan cium. 
Photobucket

cerita nikah .. haha~

assalamualaikum peeps!

Dah masuk 16 ramadhan , baru terhegeh - hegeh nak wish pada semua umat islam di seluruh dunia .." selamat berpuasa , salam ramadhan .. :)

hampir setahun tak hapted blog . macam - macam cherita da tersangkut . pasal korea? da lame x hapted . apetah lagi cherite berjalan - jalan ke sane sini lepas tu . bai de way . tu sume tak penting .tolak tepi .riak takbur semua semua tu ..tehee.. 

24 may 2013 .. aku dinikah kan.. dikahwinkan bersama tunang tercinta , sekarang da somi u olls .. pada jam 10 malam cenggitu .. neves bila pengantin lelaki lewat dari jam yang dijanjikan .. patutnya kol 9 .. i da terpekik pekik kat atas tanye orang di bawah ..

aku : makkkk , pengantin lelaki da sampai belooomm.. da boley turun ??

makk dan orang seangkat beliau : sabar laa oii.. jangan gelogoh benau .. 

peluh da nitik nitik... adakah aku akan ditinggalkan , dan dipaksa kahwin dengan sesape saje ..feeling feeling bagai cerita novel .. mesti la takkk !.

selepas bape minit jek aku tnyo , yoo pihak lelaki sudai sampei.. terus terkujat . mane nak jalan , mane nak cover perot lagi .. haha.. haruslah nak meniti hari bahgia , neves , asik melantak kojenye . hasilnya perot depan berlipat - lipat .. 

bai de way , ropenye my husband lambat bekos menunggu rombongan dari johor yang bawak hantaran . beliau memang dah sampai awal , stand by di rumah singgah .. naseb baik wang hantaran , mas kahwin , cincin , gelang bersama beliau.

nak buek camno , nikah yang penting. maka tanpa hantaran yang lain , teruskan ..

alhamdullillah , dengan sekali lafaz, dinikah kan oleh ayahanda tercinta , maka sah la kami menjadi suami isteri ..
dengar khutbah dulu .. hantaran ekspress ..
 

proses pernikahan . seriyes je muka memasing . neves

selesai suda~
tandatangan isteri .
tandatangan suami
penyerahan mas kahwin , wang hantaran , cincin dan gelang

malu i aww


sarung cincin ,pembatalan air sembahyang


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photobucket
© Aja Shar | Templates by: Nurulchumel Design | All Rights Reserved™